Бунечко про «Епіцентр» у Житомирі: по будівництву порушено кримінальну справу, із законністю відкриття будемо розбиратися

  Стосовно будівництва гіпермаркету «Епіцентр» у Житомирі порушено кримінальну справу, а із законністю його відкриття під час карантину будуть розбиратися.

   Про це на брифінгу в ОДА 13 квітня заявив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, відповідаючи на запитання щодо ситуації після відкриття «Епіцентру», - повідомляє zhitomir.info.

  «Я знаю, що стосовно будівництва порушено кримінальну справу, яка розслідується головним управління Національної поліції, зараз проводяться відповідні експертизи. Стосовно законності відкриття будемо також розбиратися, але хочу всіх знову ж таки закликати: давайте збережемо себе, давайте виходити з дому тільки в разі гострої необхідності. Я думаю, що в «Епіцентрі» хліб не продається», - сказав голова ОДА.

  Нагадаємо, 10 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян не їхати на відкриття гіпермаркету «Епіцентр», яке анонсували на 11-12 квітня 2020 року. В офіційному коментарі компанія «Епіцентр К» пояснила, що вирішили відкрити магазин у Житомирі саме зараз «щоб забезпечити місто стратегічно важливими товарами та необхідною продукцією».

  Водночас в головному управління Нацполіції в Житомирській області Житомир.info 13 квітня повідомили, що гіпермаркет «Епіцентр» у перші дні роботи перевіряли.

  «Поліцейські попередили керуючих цим торговельним закладом про обов’язковість дотримання встановлених карантинних обмежень та заборон. 11 та 12 квітня перевіряли кілька разів дотримання: будівельні матеріали не продавалися, здійснювався температурний скринінг на вході, продавці і покупці були у засобах індивідуального захисту. Ситуація щодо дотримання карантинних обмежень контролюється, у разі виявлення порушень – будуть притягнуті до відповідальності», - сказала речниця ГУНП Алла Ващенко.

  Зазначимо, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень є інформація про те, що у провадженні слідчого управління ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26 вересня 2019 за фактом того, що «в період часу з 20.09.2019 по 26.09.2019 невстановлені особи здійснили забруднення земельної ділянки, яка розташована в адміністративних межах Оліївської ОТГ Житомирського району, Житомирської області».

  Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

  Корольовський районний суд м.Житомира ухвалою від 9 жовтня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання слідчого щодо арешту 5 автомобілів VOLVO FM 13,66К, які належать ТОВ «Епіцентр К»: вантажівки перевозили ґрунту, який має різкий та неприємний запах паливно-мастильних матеріалів та ймовірно здійснює забруднення навколишнього середовища.

  Прокурор подав апеляцію на це рішення, але Житомирський апеляційний суд ухвалою від 5 листопада 2019 року апеляційну скаргу прокурора Житомирської області залишив без задоволення, а ухвалу Корольовського райсуду без змін.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 14/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework