Житомирська обласна бібліотека відкрила онлайн-доступ до рідкісних видань

  Читати рідкісні книги онлайн пропонує користувачам інтернету Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича.

   Про це Суспільному розповів директор бібліотеки Василь Врублевський.

  За його словами, в електронному каталозі на сайті бібліотеки є майже 350 видань. Електронний каталог книжок фахівці книгозбірні розпочали створювати декілька років тому.

  Василь Врублевський: "Ми почали своїми силами і можливостями відцифровувати унікальні видання, які є у фондах нашої бібліотеки. Це ті видання, яких немає у фондах інших бібліотек України".

  Василь Врублевський сказав, що ті, хто створюють електронну бібліотеку, користуються звичайними технічними засобами.

  Василь Врублевський: "Технічно це – сподвижнецька робота. Спеціального устаткування у нас немає. Використовуємо звичайні сканери, фотокамери, спеціально дещо до них приладнавши. Відцифровано у нас понад 330 видань".

  Серед тих, хто читає книги в електронному варіанті, здебільшого студенти та учні шкіл.

  Школярка Ганна: "Мене звати Ганна, мені 14 років. Я навчаюсь у 8-му класі школи "Всесвіт". Я дуже люблю ходити в бібліотеку імені Олега Ольжича. Дуже зручно, що є можливість користуватися онлайн книгами. Рекомендую користуватися цим сайтом, адже він дуже класний".

  Студент Владислав Соколенко: "Мене звати Соколенко Владислав, і я навчаюсь у Переяславському педуніверситеті за спеціальністю вчитель музичного мистецтва. Через карантин я не можу піти в місцеву бібліотеку, тому я знайшов прекрасний варіант Житомирської обласної бібліотеки. У них є електронний каталог, за яким можна знайти книгу і почитати її в електронному варіанті".

  Щоденно книги на сайті обласної бібліотеки читає декілька десятків користувачів інтернету.

  Василь Врублевський: "Є видання 18-го століття, 19-го століття. Є періодика, яка виходила в Житомирі. Популярної літератури, у розумінні нині популярних авторів, у нас немає. Тут більше спрямування краєзнавче, наукове".

Автор сюжету Леонід Харшан

Камера Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework