На Житомирщині місцеву підприємницю підозрюють у пособництві  незаконному експорту лісопродукції майже на 3 млн грн та використанні підроблених документів

  Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне  керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами збуту незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, та використання завідомо підроблених документів, вчинених місцевою підприємницею.

   13 квітня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за   ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 246 та ч. 4 ст. 358 КК України (пособництво, збут незаконно зрубаних дерев, використання завідомо підроблених документів).

  За версією слідства, місцева приватна підприємниця, з метою приховання незаконно зрубаної деревини для подальшого збуту, використовувала завідомо підроблені офіційні документи, «надаючи допомогу» іншим співучасникам злочинів у незаконному оформленні сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

  Унаслідок протиправних дій фігурантки кримінального провадження протягом 2019 року з регіону незаконно експортовано значний обсяг лісопродукції загальною вартістю 2,9 млн грн.

  Викрито та припинено незаконні оборудки з експортом лісопродукції завдяки спільним діям прокуратури області, слідчого управління ГУНП та Управління СБУ в області.

  Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Малинському районі розслідується самовільне захоплення сільгоспугідь

Пресслужба прокуратури області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 16/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework