Цієї весни лісівники Житомирщини висіють 50 тонн лісового насіння

  Нині в держлісгоспах Житомирщини проводиться висівання лісового насіння у розсадниках та теплицях. Щоправда, поки що погодні умови не скрізь дозволяють це робити – температура повітря не є оптимальною, однак роботи ці ватро провести в стислі терміни, бо нинішнього року вологості в ґрунті надто мало.

  Близько 5 гектарів лісівники області засіяли ще восени, навесні ж планують засіяти ще 20,3 га.

  Щорічно держлісгоспи заготовляють близько 100 тонн лісового насіння, левова частка якого – сосни та дуба. Понад 50% усього насіння збирається на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази. Перед висіванням воно проходить відповідну підготовку. Насіння сосни, до прикладу, зазвичай снігують, дуба – прошаровують піском.

  Зазначимо, для забезпечення потреб лісгоспів в садивному матеріалі, в області функціонують 177 постійних лісових розсадників, загальною площею 100 га, значна частина котрих обладнана сучасними системами крапельного зрошування. У них щорічно вирощується близько 35 мільйонів штук стандартного садивного матеріалу, майже 700 тисяч штук – із закритою кореневою системою. У цілому асортимент садивного матеріалу складає близько 50 порід.

  Для отримання якісного садивного матеріалу та високопродуктивного лісовідновлення підприємства Житомирського обласного управління лісового господарства використовують передові технології з переробки та зберігання лісового насіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація складна: Північ області знову охопив вогонь


Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 17/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework