ПП «Автомагістраль» виграла тендер на ремонт житомирської траси з 30% економією

  15 квітня Служба автодоріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на капітальний ремонт автодороги державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський на суму 90,49 млн гривень.

   Про це повідомляється у системі «Прозоро».

  У торгах приймали участь чотири підприємства – «ДСТ № 4 г.Брест» «Спільне українсько-німецьке підприємство  «Автострада»,  «Будівельна компанія-ВР» та «Автомагістраль».

  В результаті аукціону  компанія «ДСТ № 4 г.Брест» знизила ціну на 14%, «Автострада» впала на 25%, та «Будівельна компанія-ВР – на 26%.  Але ще більшу знижку запропонувала «Автомагістраль», яка одразу впала на 33% нижче за очікувану вартість закупівлі. В результаті економія державі склала понад 44 мільйони гривень.

  На капітальний ремонт та реконструкцію автомобільної дороги державного значення М-21, Служба автодоріг у Житомирській області оголосила п’ять тендерів на окремі ділянки, включно з цим. Загальна очікувана вартість з реконструкції траси М-21 складає 951,90 млн гривень.

  Після такого падіння в ціні, в день перемоги на торгах «Автомагістралі», 15-го квітня  два конкуренти переможця –  «ДСТ № 4 г.Брест» та «Спільне українсько-німецьке підприємство  «Автострада» подали скарги на дії замовника. Компанії оскаржили допущення до аукціону фірми «Автомагістраль» по трьом іншим тендерам на ремонт ділянок дороги М-21.

  У скарзі компанії зазначають, що замовник не мав допускати до аукціону компанію «Автомагістраль» через низку невідповідностей вимогам тендерної документації. Зокрема, скаржники зазначають, що учасником у складі пропозиції не надано гарантійний лист про те, що під час виконання робіт вимірювальна  лабораторія буде виконувати контроль якості будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, які необхідні для виконання робіт, що є предметом закупівлі, який вимагає замовник. Також в учасника відсутня довідка в довільній формі про наявність вимірювальної  лабораторії  із переліком спроможності виконання вищезазначених послуг. Хоча у тендерній пропозиції присутня довідка про наявність такої лабораторії, але немає довільного пояснення на що спроможна дана лабораторія.

  В іншому тендері, скаржники зазначають, що у складі тендерної пропозиції відсутній інженер з якості, або інша особа,  яка має контролювати якість ремонтно-будівельних робіт, а також не дотримана вимога щодо кількості дорожніх робітників. Згідно з тендерною документацією їх має бути не менше 40 осіб, натомість у довідці  ПП «Автомагістраль» зазначено  про наявність 34 дорожніх робітників, що не відповідає умовам документації в цій частині.

  Скарги на невідповідність вимогам тендерної документації, в обох фірм схожі. Зокрема, «ДСТ № 4 г.Брест» і «Автострада» у своїх скаргах і зазначають, що  у транспортній схемі, яку компанія подала у складі тендерної пропозиції, не зазначено довжину відрізку маршруту транспортування суміші, що не відповідає вимогам тендерної документації.

  Крім, цих компаній на тендери у трьох випадках приходила і компанія «Ростдорстрой», що є одним з фаворитів серед підрядників «Укравтодору». У всіх випадках замовник не допустив  компанію до участі в аукціоні, на підставі невідповідності вимог тендерної документації. Фірма не надала низку документів, які зазначені у вимогах в тендерній документації.

  Вінницьке ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» входить у вісімку компаній-фаворитів дорожнього ринку, які отримали половину усіх ремонтних підрядів у системі «Укравтодору» за 2018-2019 роки. Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є бізнесмен Максим Шкіль – екс-помічник нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка.

  Засновником і директором «Автомагістралі» (Київська обл) є Микола Скоростецький, котрий у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

 Джерело: nashigroshi.org

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework