У Житомирі створили карту хворих на COVID-19 жителів області

  У Житомирі розробили карту, яка показує, де перебувають хворі на COVID-19 жителі області.

   Про це Суспільному розповів прессекретар голови Житомирської державної адміністрації Юрій Мельник.

  За його словами, на карті видно вік, стать хворих та де вони лікуються – вдома чи в лікарні. Зокрема, якщо вдома, то вказана лише назва вулиці.

  Таку карту створили, щоб показувати узагальнену інформацію про статистику хворих на COVID-19 на території області.

У Житомирі створили карту хворих на COVID-19 жителів області

  Юрій Мельник: "Ми працювали із близько з 10-ма юристами загалом по області. Зверталися до адвокатських бюро, які допомогли нам уточнити інформацію. Якщо оприлюднювати дані із назвами вулиць, не поряд з цими хворими, значить ви законодавство не порушуєте. Зараз готуємо ще оновлення карти, де побачимо ще кількість дітей і розподіл за стятями".

  Станом на сьогодні найбільша кількість хворих на COVID-19 у Бердичеві та Коростені.

  Жителька Бердичева Алла Уманець розповіла, що така інформація їй особисто не потрібна. "Ця інформація для мене не є важливою. Набагато важливішою для мене є статистика, чи можуть впоратись медики мого міста, чи є у них на це ресурси. Чи вистачає медикаментів, чи вистачає захисту", - сказала Алла Уманець.

  Житель Коростеня Максим Заяць: "Не знаю, чим ця карта може мені допомогти. З собакою гуляю, нічого негативного не помічаю. Який сенс її робити, навіть не знаю".

  За словами адвоката Сергія Хоменка, позначення вулиць, де проживають хворі на COVID, не є порушенням законодавства України.

  Сергій Хоменко: "Те, що зазначаються вулиці і те, що зазначається певна кількість осіб, в яких виявлено коронавірус, їхній вік, стать, це ніяким чином не дає можливості ідентифікувати певну особу. Говорити за таких умов про порушення прав людини, немає ніякого сенсу".

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework