До пожеж на Житомирщині можуть бути причетні власники землі – секретар РНБО

  Власники землі можуть бути причетними до виникнення пожеж у Житомирській області. Про це у Facebook написав секретар РНБО Олексій Данілов.

   Він зазначив, що разом з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, головою ДСНС Миколою Чечоткіним перебував у відрядженні в Овруцькому районі Житомирської області, - передає suspilne.media.

  "На нараді розглядалось зокрема питання відповідальності власників землі, які можуть мати відношення до виникнення підпалів. Висновки не забаряться", – написав Данілов у Facebook. Більш детальної інформації він не надав.

  Суховії та навмисний підпал – це дві версії виникнення пожеж у Житомирській області. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання оперативного штабу в Овручі.

  Що відомо

  • Від 16 квітня на території Житомирської області триває пожежа. Вона охопила територію 4 090 гектар. На даний момент над ліквідацією пожежі працює більше 1055 осіб особового складу, це як рятувальники, так і працівники Держлісагенства та більше 100 одиниць техніки. На місці працюють рятувальники та працівники лісового господарства, їх залучили з усіх господарств області.
  • Напередодні поліція Київщини затримала двох молодиків за підозрою у підпалі сухостою на березі річки Ірпінь.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким Верховна Рада збільшила штрафи за порушення пожежної безпеки, знищення рослинності та забруднення атмосфери.
  • Київ почав потерпати від масштабних пожеж у Київській та Житомирських областях. В українській столиці станом на 18 квітня був "дуже нездоровий" та "небезпечний" рівень забруднення повітря.
  • У зв'язку з підвищенням забруднення Міністерство охорони здоров'я рекомендує не проводити багато часу на вулиці та не відкривати вікна.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework