Медпрацівники Житомирської області, які лікують хворих на COVID-19, отримають доплати

  16 мільйонів гривень виділив Кабінет міністрів України з фонду боротьби з коронавірусом для доплат медичним працівникам Житомирщини.

   Про це Суспільному розповіла заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко.

  За її словами, доплату у розмірі 300 % за фактично відпрацьований час отримають медпрацівники, які контактували з хворими на коронавірус COVID-19.

  Наталія Остапченко сказала, що доплати до заробітної плати розпочнуть виплачувати лікарям та медсестрам, починаючи з березня 2020-го року. "Зараз у лікарнях триває підрахунок кількості хворих на коронавірус та лікарів, яких залучали до їх лікування. Думаю, до кінця місяця ми будемо чітко розуміти, кому, скільки і як проводитимемо виплати", - сказала посадовиця.

  Вона також розповіла, що загалом до Національної служби охорони здоров’я для виплат лікарям передбачили 15,6 мільярдів гривень. Якщо медичні працівники, які були залучені до роботи з хворими на коронавірус подадуть відповідні розрахунки до національної служби охорони здоров’я, то їм відшкодують виплату зарплати.

  У Житомирській області визначили 12 закладів охорони здоров’я так званої першої хвилі, які обслуговують хворих на коронавірус пацієнтів.

Авторка Аліна Домбровська

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework