×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі планують створити молодіжний Центр

4 лютого пройшло засідання круглого столу  за участю представників молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, важливими темами, які піднімалися під час роботи круглого столу, були пріоритети молодіжної політики міста на 2015 рік та створення Молодіжної громадської ради як консультативно-дорадчого органу при міському голові. Також у ході обговорення розглядалися питання участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики і розробки й впровадження галузевих молодіжних проектів у місті.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук назвала створення Молодіжної громадської ради "наболілим та обов'язковим кроком" та розповіла про історію створення такого органу. Зокрема, вона зазначила, що ініціатива появи Молодіжної ради обговорювалася місцевою владою й активістами ще декілька років тому.

Як зазначила доповідач, пріоритетами молодіжного руху є, в першу чергу, можливість самореалізації молоді та ведення діалогу з представниками влади, а також консолідація молодіжних організацій задля реалізації молодіжної політики міста. Ірина Ковальчук зауважила, що третя частина населення нашого міста (95 тис.) - молоді ініціативні люди віком до 35 років, які є важливою рушійною силою. Створення Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу, на думку учасників круглого столу, дозволить пожвавити та спростити процес комунікації між органами влади та молоддю, а активне молодіжне середовище отримає  змогу системно впливати на процес формування молодіжної політики міста.

Також, у процесі спілкування обговорювалися питання створення спеціального молодіжного Центру, в якому молоді люди зможуть проводити час з користю і який би опікувався нагальними проблемами молоді.

Голова Молодіжної ради Олександр Куликов розповів про пріоритети діяльності Молодіжної ради, серед яких визначив ефективну комунікацію з молоддю через інтернет та соціальні мережі, створення веб-сайту з метою згуртовування молоді задля прийняття важливих рішень, а також допомога у працевлаштуванні  та покращення ситуації із зайнятістю молоді.

Про мету та основні напрямки роботи комітетів – волонтерського, гуманітарного, міжнародного співробітництва, спорту та туризму, культури - поінформували голови комітетів новоствореного консультативно-дорадчого органу. Зокрема, вони презентували основні галузеві програми розвитку міста та шляхи їх втілення.

n 0602152815

n 0602152815

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework