×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині диких звірів підгодовують кукурудзою, віниками та зерносумішшю

Цьогорічна доволі тепла зима дозволяє мисливствознавцям та єгерям дещо зекономити харчі, які вони заготовили для підгодівлі звірів, - повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

- Проте як тільки випадає сніг – охочих відвідати лісову «їдальню» значно більшає, - ділиться державний міжрайонний мисливствознавець Коростенського та Володарсько-Волинського районів Віктор Грищенко.

- Взагалі-то ми завжди підгодовуємо лісових мешканців, але в холод та коли багато снігу – їжі треба значно більше, бо тварини не можуть добути її самостійно. Тому на підгодівельних майданчиках для них різноманітне меню: кукурудза для кабанів, віники із гіллячок для кіз та оленів, зерносуміш – усім бажаючим. Коли ж нема снігу – можна відвідати кормові поля, які спеціально для звірини засіяли єгері зерновими культурами.

Якщо хтось думає, що дикі тварини не бояться зимових холодів – то він помиляється. Бо до труднощів із добуванням їжі додаються труднощі з пересуванням, якщо сніговий покрив значний. Через це тварини переохолоджуються і хворіють

Диким козам, оленям на ночівлю вкрай важливо лягати на землю, якщо ж до землі через сніг дістатися не вдається – це призводить до хвороб та загибелі цих тварин. Тому в періоди значних снігопадів єгерські служби розчищають біля підгодівельних майданчиків місця для ночівлі цим тваринам, щоб ті не дістали запалення легенів.

Обов’язковим «атрибутом» таких їдалень є солонці. Організм тварин потребує цього мінералу. Без нього - неминучі хвороби як у дорослих особин, так і в потомства.

n 0602152826

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework