Обласний онкодиспансер працює в посиленому протиепідемічному режимі

  За словами лікарів Житомирського обласного онкодиспансеру, заклад не може працювати дистанційно, адже онкологічна хвороба потребує постійного і безперервного лікування.

  Подробиці у сюжеті suspilne.media.

 

  "Онкологічна хвороба є дуже специфічною – вона передбачає тривале і безперервне лікування, яке включає оперативне втручання, променеве лікування і декілька курсів хіміотерапії, що проводяться до операції, а в багатьох випадках – і після операції. Таке лікування може тривати і рік, і два, і більше. Якщо ми зробимо перерву в цьому процесі – чи то карантин, чи то закриття лікарні – це призведе до нівелювання усіх наших результатів лікування. Піде прогресія пухлини, і ми просто будемо втрачати хворих", - каже завідувач хірургічного відділення Ігор Міщеряков.

  Медперсонал обласного онкодиспансеру в умовах карантину працює в посиленому протиепідемічному режимі, говорить медичний директор установи Тарас Волков.

  "Ми не могли припинити нашу роботу навіть в умовах карантину. Надавали допомогу хворим із злоякісними новоутвореннями, проводили всі види спеціалізованого лікування. Ми повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Лікарі і медсестри у нас працюють в халатах, в окулярах, рукавичках. Достатня кількість деззасобів для обробки рук і поверхонь", ­- розповів Тарас Волков.

  Нагадаємо: з 6 травня в Україні будуть проводити планові операції хворим. Обов'язкова умова – пацієнт має зробити ПЛР-тест.

  Максим Степанов, Міністр охорони здоров'я України: "Час карантину складає вже близько 50 днів, і в нас дійсно є вже потреба у проведенні планових операцій, в тому числі, за життєвими показниками. Від 6 травня в нас в країні буде дозволено проведення планових операцій, планових госпіталізацій. І ці госпіталізації для проведення операцій будуть здійснюватися виключно після тестування хворого методом ПЛР".

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 07/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework