Житомирський обласний центр крові платитиме донорам, які перехворіли на COVID-19

  Обласний центр крові запрошує на платні донації плазми тих людей, які мають антитіла до COVID-19. Обстеження на наявність антитіл Центр проводитиме безкоштовно. У разі позитивного результату обстеженого запрошують на платну донацію плазми. Цю плазму використовуватимуть при лікуванні коронавірусу.

   Про це Суспільному розповів директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чургієв. За його словами, вартість одного літра такої плазми – 1285 гривень. За одну донацію донор може здати від 650 мл до 800 мл плазми.

  "Таку плазму братимуть у людей з позитивним результатом дослідження на наявність антитіл до коронавірусу. Обстеження відбувається методом імуноферментного аналізу. Ми перевіряємо кров, якщо в ній є антитіла, то ми запрошуємо донора – він приходить до нас і здає кров. Відповідно, після цього донор отримує гроші", – каже Анатолій Чугрієв.

  У центрі крові пояснили, що антитіла до COVID-19 в крові людини з'являються після того, як вона перехворіла на коронавірус, навіть якщо людина хворіла без симптомів.

  Здаючи кров, донор може також безкоштовно перевіритися на наявність антитіл до COVID-19.

  За словами Анатолія Чугрієва, плазму зберігають замороженою протягом року:

  "Таку плазму можна використовувати в двох варіантах. Перший варіант – переливання людині, яка хвора на коронавірус. І другий шлях – це виготовлення з такої плазми імуноглобуліну, який є основою антитіл. І вже цей концентрат антитіл може бути введений хворій людині".

  Також Анатолій Чургієв додав, що антитіла з плазми крові не є універсальним засобом від коронавірусу, але їх можна використовувати, як додатковий засіб для одужання людини.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework