×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Громадську гуманітарну раду очолив Ярослав Лагута

Ураховуючи пропозиції представників інститутів громадянського суспільства, керуючись статтею 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»

та з метою удосконалення діяльності громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації прийнято розпорядження від 9 лютого 2015 року №35 «Про затвердження нового складу та положення у новій редакції громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації».

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Проект розпорядження голови облдержадміністрації пройшов через громадське обговорення у форматі електронних консультацій з громадськістю. Зазначений проект нормативно-правового акту було розміщено у січні 2015 року в розділі «Громадські обговорення» рубрики «Розвиток громадянського суспільства» для надання відповідних пропозицій громадськістю.

Громадська гуманітарна рада при обласній державній адміністрації, як консультативно-дорадчий орган, вивчатиме процеси у сфері гуманітарного розвитку Житомирської області та надаватиме пропозиції щодо врахування суспільно значущих інтересів під час вирішення найважливіших питань гуманітарного розвитку: забезпечення дотримання прав і свобод людини у сферах освіти, науки, культури і мистецтва, охорони здоров’я, інтелектуальної та творчої діяльності.

До складу громадської гуманітарної ради запропонували свої кандидатури фахівці гуманітарної сфери області, представники інститутів громадянського суспільства, основним напрямом діяльності яких є забезпечення додержання прав і свобод людини і громадянина у сферах освіти, науки, культури і мистецтва, охорони здоров'я, інтелектуальної та творчої діяльності. Також до її складу ввійшли керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації. Очолив громадську гуманітарну раду заступник голови облдержадміністрації Лагута Ярослав Миколайович.

На думку директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретаря громадської гуманітарної ради Ольги Григор’євої, створення громадської гуманітарної ради сприятиме активізації взаємодії обласної державної адміністрації та представників громадськості у вирішенні питань щодо консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, збереження традицій і культури, а також розвитку етнічної, культурної, мовної самобутності національних меншин, які проживають на території області.

n 1102152938

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework