×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Баранівці запрацювала перша котельня на пелетах

Міський голова Анатолій Душко ще в минулому році вніс на розгляд депутатів міської ради проект реконструкції нежитлового приміщення по вул.Тищика в м.Баранівка під паливну шляхом встановлення твердопаливного (пелетного) котла.

Депутати підтримали ініціативу міського голови, і вже в грудні були розпочаті відповідні роботи. Цими днями більшість робіт за проектом була завершена, і перша в Баранівці котельня на пелетах запрацювала, - про це повідомляє Баранівська міська рада.

Варто зазначити, що до цього часу адмінбудівля міської ради та міський будинок культури ім.А.Пашкевича опалювалися від газової котельні. Загальна опалювальна площа даних будівель – більше 2000кв.м. Середньорічне споживання природного газу становило 14000-14500м3. Якщо врахувати, що нинішня ціна на природний газ для бюджетних установ становить 7,70грн. за 1м3, то можна зробити висновок, у яку «кругленьку суму» обійдеться цьогорічне теплопостачання цих об’єктів. Тож перехід на опалення деревними пелетами є не тільки досить актуальним у сенсі стабільного теплозабезпечення, а й надзвичайно економічно вигідним. Зокрема, при використанні деревних пелет як виду палива щорічні бюджетні витрати на теплопостачання зменшаться, як мінімум, на 30000грн., а викиди в атмосферу СО2– на 27,3т/рік. При цьому існуючі 2 газові котли по 100кВт, які розташовані в іншому (суміжному) приміщенні, залишаються в якості резервних. Тож є можливість у будь-який час повернутися до газового опалення, як тільки воно стане більш економічно вигідним.

Загальновідомо, що котельні, які працюють на пелетах, використовуються для одержання енергії за рахунок спалювання біопалива. Пелети, або тверде біопаливо, – це відходи деревообробки. Вони являють собою спресовані гранули циліндричної форми. «Гранульоване» паливо виготовляється на базі природної сировини без використання будь-яких інших домішок, тому такий вид палива безпечний для навколишнього середовища, на відміну від невідновлювальних джерел енергії, таких як: вугілля, природний газ і дизпаливо.

Для початку роботи котельні було укладено договір з ТОВ «Будівельно-виробнича компанія «Баранівський ДОК», відповідно до якого закуплено 3,6т пелет. Згодом буде придбана чергова партія цього природного палива. Отже, в умовах постійного зростання тарифів на енергію і цін на природний газ міська рада робить ставку на місцеві енергоресурси, тобто деревні пелети.

n 1102152940

n 1102152940

n 1102152940

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework