×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині зареєстровано 1493 релігійні організації 33 конфесійних напрямків

В облдержадміністрації сьогодні, 12 лютого, відбувся брифінг за участю представників релігійних організацій області щодо релігійного життя Житомирщини.

Як зазначають у прес-службі облдержадміністрації, мета заходу - донести до представників мас-медіа інформацію про релігійне життя Житомирщини та звернути увагу на актуальні й цікаві теми, які варто висвітлювати.

За словами головного спеціаліста департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександра Пивоварського, досить часто журналісти, готуючи повідомлення на релігійну тематику, шукають сенсацій. Однак залишають поза увагою висвітлення таких тем, як благодійність та милосердя, що є основними християнськими цінностями.

Станом на 1 січня цього року на Житомирщині зареєстровано 1493 релігійні організації 33 конфесійних напрямків. Найчисельнішими релігійними організаціями в нашій області є такі: Українська православна церква (671), Українська православна церква Київського патріархату (226), Римсько-католицька церква (146), Всекраїнський союз об’єднань Євангельські християни  баптисти (114), Церква християн віри євангельської (п’ятидесятники) (130), релігійні організації харизматичного напрямку (42).

Олександр Пивоварський наголосив на тому, що серед священнослужителів і вірян різних конфесій Житомирщини має бути порозуміння, чого можна досягти шляхом компромісів. Саме міжконфесійний мир є основою стабільної суспільної ситуації в області.

Фахівець звернув увагу на те, що наразі актуальними залишаються такі проблеми релігійного життя: повернення віруючим майна релігійних організацій, викладання в школах дисциплін, пов’язаних із релігійною тематикою, участь в АТО віруючих, які з релігійних переконань не можуть брати до рук зброї.

Олександр Пивоварський запропонував журналістам зацікавитися висвітленням таких тем релігійного життя області: благодійна діяльність, допомога бійцям АТО та переселенцям,  оздоровлення дітей, проведення богослужінь в місцях позбавлення волі,  релігійне краєзнавство.

Представники релігійних конфесій одностайні в тому, що попри складну суспільно-політичну ситуацію в Україні церква підтримує людей як духовно, так і матеріально. Священики та віряни щоденно моляться за воїнів, які беруть участь в АТО, та за мир в нашій державі. Окрім цього, релігійні організації збирають допомогу для наших захисників, купують одяг та засоби захисту, а також приймають переселенців із неспокійних районів сходу держави.

n 1202152966

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework