×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі відзначають 120-річчя композитора Бориса Лятошинського

Жителів Житомира і області запрошують взяти участь у міжнародному науковому та мистецькому проекті  «Рейнгольд Глієр – Борис Лятошинський: Життя і творчість в контексті культури».

Як повідомляють у прес-служба облдержадміністрації, проект ініційований адміністрацією Житомирської музичної школи № 1 ім. Б.М. Лятошинського і присвячений 110-річчю закладу, а також відзначенню ювілеїв двох видатних митців ХХ століття. Цьогоріч виповнилося 120 років від дня народження нашого земляка, видатного композитора Бориса Лятошинського та 140 років від дня народження його викладача, композитора  Рейнгольда Глієра.

Проект включає презентацію збірника наукових статей «Рейнгольд Глієр – Борис Лятошинський. Життя і творчість в контексті культури» (двадцять п’ять авторів з п’яти країн світу), відкриття виставки документів з історії Житомирської музичної школи № 1 ім. Б.М. Лятошинського, наукову конференцію, круглий стіл, майстер-клас, творчі зустрічі, концерти. Зокрема 15 лютого в костьолі св. Софії відбудеться концерт камерного ансамблю ім. І.Ф.Добжинського «Безмежність духу в просторі і часі», 17 лютого у стінах музичної школи пройде концерт учнів та викладачів школи «Учитель і Учень: Р.Глієр – Б.Лятошинський».

До участі у заходах, які відбуватимуться впродовж 15-18 лютого, запрошені доктор економічних наук, професор, правнук Р. Глієра К.І. Новосельський,  доктор мистецтвознавства, професор Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського, випускниця школи К. І. Шамаєва, хранителька Музею-квартири Б. Лятошинського в Києві Т. В. Гомон.

n 1302152987

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework