×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До Бердичева повернулися бійці батальйону «Київ» та 11-ї артбатареї. ВІДЕО

Оркестром та хлібом-сіллю зустрічали пізно ввечері 16-го лютого на території 26-ї Бердичівської артилерійської бригади своїх побратимів – бійців уславленого 12-го батальйону «Київ».

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ВІК.

Близько півсотні героїв, котрі прибули до військової частини, – то не просто бойові соратники бердичівських артилеристів – вони, можна сказати, їхні охоронці та оборонці. Сформований переважно за рахунок добровольців-киян, 12-й батальйон одним із перших взявся викорінювати сепаратистів та агресорів з російськими триколорами у зоні АТО. Завжди билися, як леви, не раз зазнавали важких ран. Одну із таких ворожі «Смерчі» нанесли киянам під Дмитрівкою: тоді пекельний вогонь розніс мало не все батальйонне майно і техніку, та найстрашніше – забрав життя кількох славних синів України. Не раз «Київ» бив ворога пліч-о-пліч із бердичівськими «Богами війни», і зрештою, військовим командуванням було вирішено офіційно підпорядкувати 12-й батальйон Міністерству оборони та ввести його до складу 26-ї артбригади. «Київ» став ротою і почав забезпечувати супровід, охорону й оборону наших артилерійських підрозділів.

Андрій Маліновський, командир 26-ї Бердичівської артилерійської бригади: «Особовий склад 12-го батальйону зарекомендував себе, перш за все, відповідальним, пильним під час виконання завдань, його бійці ретельно перевіряли усі вантажі та цивільних осіб. Свого часу вони відновлювали боєздатність у центрі «Десна», і після того більше місяця були разом із нашими артилеристами під Дебальцевим. Зараз приїхали на місце постійної дислокації до Бердичева: відновлять знову боєздатність та приступлять до виконання завдань у складі 26-ї Бердичівської артбригади».

n 1802153043

n 1802153043

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework