×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Контрольну перевірку сховищ та укриттів проведуть у березні

В Житомирській облдержадміністрації 18 лютого відбулось засідання оперативного штабу щодо забезпечення безпеки громадян та захисту найважливіших об’єктів інфраструктури у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Основним питанням наради був аналіз проведення антитерористичного навчання в ТРЦ «Глобал.Ua», що відбулось 17 лютого. Як повідомляє заступник начальника Управління ДСНС України в Житомирській області з реагування на надзвичайні ситуації Олег Держанівський, навчання пройшли на задовільному рівні. Евакуація людей з торгівельного центру була проведена за 17-18 хвилин. Попередньо планувалось вкластися в 30-40 хвилин.

Олег Держанівський також пояснив процедуру проведення евакуації під час терористичного акту. На першому та другому етапах виявлення вибухонебезпечного предмету має бути створений командний пункт. Окрім цього, у  разі виникнення надзвичайної ситуації до її усунення мають залучатися керівники міської ради.

Керуванням подібних операцій повинні займатися правоохоронні органи. До їхньої роботи під час навчань були певні зауваження. ДАІ не заблокувало роботу транспорту на вулиці Київській, робота рятувальників та правоохоронних органів не була достатньо скоординованою. Також не було перевірено смітники на вулиці біля торгівельного центру, де можливо захована вибухівка. Під час засідання було прийнято рішення створити єдиний радіо-мобільний зв'язок.

Надалі подібні навчальні заходи будуть проводитися регулярно. На підприємствах області проведуть роз’яснювальні роботи про те, як поводити себе під час терористичного акту.

На засідання було обговорено стан захисних споруд в області. Олег Держанівський розповів, в лютому перевірено 58 сховищ, а також 473 протирадіаційних укриттів, з них про інвентаризовано – 160 об’єктів. Із перевірених неготовими виявилися 27 сховищ та 125 протирадіаційних укриттів.

В березні відбудеться контрольна перевірка неготових сховищ та укриттів. Нещодавно Сергій Машковський особисто перевіряв стан захисних споруд міста. Основною проблемою є підтоплення приміщень ґрунтовими водами, неналежний стан електромереж, вентиляції та санвузлів.

Голова облдержадміністрації дав доручення керівникам профільних служб і відомств найближчим часом усунути всі недоліки та доукомплектувати приміщення всім необхідним.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

l 18021549 1

l 18021549 1

l 18021549 1

l 18021549 1

l 18021549 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework