×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині рятувальники вчили дітей, як у разі виникнення надзвичайної ситуації

У Коростенській ЗОШ № 5 днями були проведені навчання діям у разі надзвичайних ситуацій та при виявлені вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники спільно з правоохоронними органами, працівниками швидкої допомоги та фахівцями міського відділу освіти протягом години перевіряли набуті знання учнів та навчали новим. Загалом учасниками заходу стало близько 300 чоловік, серед яких діти різних вікових категорій і викладацький склад.

Про це повідомляють в У ДСНС у Житомирській області.

Надзвичайники навели слухачам приклади трагічних випадків поводження з боєприпасами, що сталися на території Житомирщини та пояснили як правильно поводитись у разі їх виявлення. Правоохоронці, у свою чергу, розповідали про сучасні вибухонебезпечні предмети, з якими можна зустрітися, навіть не підозрюючи про небезпеку. Медики продемонстрували присутнім як надавати першу допомогу та розповіли, що за ліки повинні бути в кожній сімейній аптечці.

Також діти переглянули відеоролики з тематики цивільного захисту населення. Як показує практика, аудіовізуальні засоби передачі інформації допомагають слухачам краще сприймати та засвоювати отриману інформацію.

Подібні навчально-профілактичні заходи пройшли цими днями і у Народицькому районі. Останніми трьома школами, до яких завітали фахівці ДСНС стали навчальні заклади у селах Ласки, Латаші та Норинці. Сотні юнаків та дівчат мали змогу отримали відповіді на питання: Як діяти у разі виявлення підозрілого предмету та у які предмети можна сховати вибуховий пристрій? Зараз підростаюче покоління як ніколи цікавиться подібними питаннями, адже у ЗМІ вони щодня ознайомлюються з новинами, які змушують задуматися над власною безпекою. Також важливим аспектом таких заходів є практичне відпрацювання дій у разі виникнення надзвичайної події чи ситуації. Навіть елементарне одягання протигаза на швидкість, евакуація людей із навчального закладу допомагає виховувати культуру безпечної поведінки. Саме тому в реальній ситуації обізнана людина не знітиться.

n 2002153097

n 2002153097

n 2002153097

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework