З початку року на Житомирщині зафіксовано 2 випадки захворювання на ботулізм

Перший випадок стався в Любарському районі. Там 50-річна місцева мешканка з ознаками сильного харчового отруєння звернулася до Любарської центральної районної лікарні, де їй було встановлено діагноз: ботулізм. 

Про це повідомляє прес-центр ДОЗ.
Жінку одразу направили на лікування до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, де вона пройшла курс лікування у відділенні інтенсивної терапії. За словами завідувача відділення інтенсивної терапії Костянтина Вишинського, дане захворювання у пацієнтки було спричинене вживанням домашньої консервації, яка, вочевидь, була виготовлена й зберігалася з порушенням санітарних норм та терміну щодо її вживання.
-Цій пацієнтці, - зазначив Костянтин Вишинський, - просто пощастило, що вона звернулася до лікарів своєчасно, адже ботулізм може призвести й до летальних випадків. Ботулізм — паралітична хвороба, спричинювана токсином ботуліном, який блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м’язового паралічу, вражає мозок.
Набагато складнішою є ситуація з 66-річним жителем Володарська-Волинського, який ще 16 лютого отруївся саморобними рибними консервами. Через дві доби він звернувся до Володарсько-Волинської ЦРЛ зі скаргами гастроентерологічного характеру. Після обстеження лікарі діагностували у хворого ботулізм. З 19 лютого він перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського. Натомість у хворого спостерігаються явища загальної інтоксикації, порушення функції дихання та системи кровообігу.

Последнее изменение Четверг, 26/02/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework