×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Вперше за весь період часткової мобілізації під Житомиром бійці стрибали з парашутом

6 березня, на військовому полігоні під Житомиром відбулися показові навчання відмобілізованих «крилатих піхотинців» високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 Військове командування та представники засобів масової інформації побачили, як готуються бійці, які вже скоро вирушать в зону проведення АТО. Протягом місяця військовослужбовці освоювали навички володіння автомобільною та броньованою технікою, відпрацьовували різноманітні вправи та виконували стрільби з різних зразків озброєння.

Командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Герой України полковник Михайло Забродський розповів: «У цьому навчальному центрі проходить підготовка особового складу бійців, які незабаром поповнять лави частини високомобільних десантних військ в зоні проведення АТО. Під час навчання особливий акцент робиться на моментах, які недоопрацювали в мирний час. Бійців інструктують ті, хто вже був безпосередньо в зоні АТО. Зараз ми звертаємо увагу на індивідуальну підготовку військовослужбовців, завдяки чому бойове злагодження підрозділу, в який він потрапляє, відбувається швидше. Окрім цього,  курсант оволодіває одночасно декількома військовими спеціальностями, а також ми отримали змогу ділитися досвідом між військовими частинами по всій Україні».

 Як розповів Михайло Забродський, вперше за всі хвилі часткової мобілізації сьогодні на полігоні відбувалися стрибки з вертольоту з парашутом. За його словами, це потужний інструмент морально-психологічної підготовки.

 «Дякую представникам обласної та міської влади за співпрацю. Ми постійно відчуваємо турботу про тих, хто залишається в пунктах постійної дислокації та виконує бойові завдання в зоні АТО. Влада не залишає без підтримки поранених та родини загиблих, а також дбає про забезпечення всім необхідним тих, хто зараз проходить навчання», - зазначив Михайло Забродський.

 Командир навчального полку полковник Микола Палас наголосив, що зараз триває модернізація техніки, яку використовують десантники під час виконання бойових завдань, а також у війська постачається нове озброєння. Це, зокрема, БТР-3 та БТР-4. Навчання на полігоні під Житомиром проходять 125 наводчиків-операторів такої техніки. Окрім стрільби з БТРа в різних умовах тут готують як водіїв, так і екіпаж, які будуть готові в будь-яких умовах здійснювати обслуговування машин. 

 Військове керівництво відзначило високий бойовий дух «крилатих піхотинців» та належний рівень їх підготовки        

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

n 0703153344

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework