×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщину повернулося майже 2 тис. мобілізованих

Упродовж 2014 року на Житомирщині на захист країни було мобілізовано майже 10 тисяч людей. Всі вони гідно виконували бойові завдання, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність держави.

У березні 2015 року почала демобілізація. На малій батьківщині готуються до  гідної зустрічі героїв.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема влада опікується тим, як допомогти мужнім воїнам адаптуватися до мирного життя і довести, що на рідній Житомирщині їм щиро вдячні за подвиг.

Як повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, в область вже повернулося майже 2 тис. мобілізованих, а до кінця березня ця цифра суттєво зросте. Тож підготовлено пакет дій, які мають підтримати демобілізованих.

«В першу чергу, органи соціального захисту населення мають провести паспортизацію сімей демобілізованих бійців, аби ми точно знали, чого вони найбільше потребують. Окрім цього, треба перевірити, чи за всіма збереглося робоче місце. Якщо є порушення, то на них одразу будемо реагувати. Ми спільно маємо зробити все для того, аби наші захисники не відчували себе покинутими», - наголошує керівник області.

Нагадаємо, що за всіма працівниками, які проходять військову службу за призовом,  під час мобілізації, мають зберігати робочі місця ( не залежно від форми власності підприємства) та щомісяця виплачувати середню зарплатню.

Бійцям АТО пропонують скористатися розробленою на Житомирщині унікальною в Україні програмою реабілітації. Це безкоштовна  кваліфікована медична, психологічна та психіатрична допомога в лікувальних закладах області. 

Всі учасники АТО можуть звернутися до органів Держземагентства та органів місцевого самоврядування із заявою про виділення земельної ділянки для ведення садівництва, особистого селянського господарства, будівництва і обслуговування житлового будинку, будівель і споруд.

Якщо учасники АТО або члени їх сімей зіштовхнулися із перешкодами при вирішенні будь-якого питання, просимо з метою негайного реагування звертатися на «гарячу лінію»: (0412) 47-50-06.

n 1703153480

Прочитано 2593 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework