У Житомирі відкрили кардіохірургічний центр

17 березня відбулось урочисте відкриття сучасного кардіохірургічного центру на базі Обласної клінічної лікарні імені Олександра Гербачевського.

Реконструкція шостого поверху для кардіохірургічного центру була розпочата ще у вересні 2012 року. На його створення з бюджету області було виділено понад 22,6 млн грн, у тому числі понад на медичне обладнання – 11,6 млн грн, а на будівельні роботи – близько 10,9 млн грн. Також депутати обласної ради з бюджету виділили 800 тис грн на придбання розхідних матеріалів (необхідних медичних препаратів).
Відкриття центру є необхідним для Житомирського регіону, адже за статистичними даними у минулому році в області померло 7364 хворих від серцево-судинних захворювань.
Голова Житомирської обласної ради Віталій Француз зазначив: «Новий кардіоцентр дозволить врятувати життя великій кількості людей».
Представники влади обіцяють, що вже до кінця березня кардіохірургічний центр розпочне свою роботу. Кардіохірургічне відділення розраховане на 16 місць, відділення анестезіології та інтенсивної терапії для кардіохірургічних хворих – на 6 місць та операційний блок.
Від тепер у Житомирі будуть проводитись операції на відкритому серці із клапанною патологією серця, з ішемічною хворобою серця, із тромбоемболією легеневої артерії, патологією магістральних судин.
Операційний блок зроблено у відповідності до європейських стандартів, а креслення операційного блоку зроблені за німецьким зразком. Операційне обладнання зможе працювати на акумуляторах у разі відключення електроенергії близько двох годин, що дозволить лікарю провести успішно операцію у надзвичайній ситуації.
Інститут серця обіцяє тісну співпрацю з новим кардіологічним центром. На базі обласної лікарні планується відкрити філію даного Інституту. Перші операції будуть проводитися під наглядом київських фахівців.


Лілія Мельник
Фото – Вікторія Васильченко
Відео – Сергій Борейко

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 17/03/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework