×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині швидкими темпами садять ліс

В Народицькому спецлісгоспі уже виконали завдання весняного садіння лісу. Замість запланованих 200 гектарів народичани уже створили 250 гектарів лісових культур.

 - Якщо погодні умови сприятимуть, - ділиться планами директор лісгоспу Василь Приходько, - садитимемо іще. Бо ж не знаємо, якою буде погода восени. То ж краще заліснити всі заплановані площі навесні.

Повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ

Більшу частину усіх площ в спецлісгоспі відвели під сосну, трохи менше - під березу. Саме ці породи найкраще почуваються в цих умовах. Проте не обійдеться і без експерименту: 2 тисячі саджанців модрини європейської уже придбано у колег з Городницького лісгоспу. Їх народичани вводитимуть в культури і спостерігатимуть за їх ростом.

На понад 20 гектарах культур, створених в лісгоспі в минулі роки, уже проведено доповнення.

Розширили на підприємстві і тепличне господарство: до вже існуючих 0,15 га додалася теплиця площею 1,5 сотки в Заліському лісництві.

В цьому ж Заліському лісництві заплановано і створення клонової насіннєвої плантації сосни звичайної. Лісгосп у же уклав договір з науковцями Київської лісової науково-дослідної станції, з якими будуть проводитися всі роботи. Очікується, що насінням з цієї плантації можна буде забезпечити весь лісгосп.

n 1803153500

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework