×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Про компенсації середнього заробітку мобілізованим працівникам

За працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на строк не більше одного року зберігається місце роботи та компенсується середній заробіток в установі, в якій вони працювали на час призову.

Виплата таких компенсацій проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України.

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики України, а їх розпорядниками – структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, районних держадміністрацій, виконавчих органів міських рад.

Законом України «Про державний бюджет України на 2015 рік» Міністерству соціальної політики України передбачені видатки на зазначені цілі у сумі 1,8 млрд.грн.

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату працівникам середнього заробітку.

Середній заробіток нараховується, виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи. Про зміну істотних умов праці (систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи тощо) працівник має бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Отже, якщо неповний робочий час запроваджується через певний проміжок часу після мобілізації працівника і його про зміну режиму праці не було повідомлено, то середня заробітна плата йому зберігається за робочі дні згідно з графіком роботи підприємства, який був на момент мобілізації.

n 1903153519

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework