У Житомирі обирають начальників бюро правової допомоги

З 4 липня у регіонах розпочалися інтерв`ювання претендентів на посади керівників бюро правової допомоги. Наразі конкурсна комісія у Житомирі провела інтерв’ю вже близько з 20-а претендентами із 106-и запрошених.

Конкурсні комісії працюють у 23-х областях України та, як очікується, проведуть інтерв’ю із 2 469 претендентами на посади керівників бюро правової допомоги. Нагадаємо, саме стільки кандидатів, які заповнили он-лайн заявки на участь у конкурсі, пройшли його другий етап – дистанційний навчальний курс «Вступ до системи безоплатної правової допомоги», та були запрошені до інтерв’ю.

Інтерв'ювання претендентів проходить в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області.

До конкурсної комісії входить 14 членів, серед яких регіональні керівники системи безоплатної правової допомоги, адвокати, головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та правозахисними організаціями Координаційного центру з надання правової допомоги Марина Магомедова.

Близько 2/3 складу кожної з комісій є представниками громадських організацій, які зазначають, що настільки відкритого відбору претендентів ще не зустрічали. А сама процедура інтерв`ювання не схожа на екзамен.

У конкурсі беруть участь як досвідчені юристи, так і зовсім молоді люди – випускники профільних навчальних закладів зі ступенем не нижче бакалавра.

Методологічна та організаційна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Відповідно до порядку проведення конкурсу інтерв’ю триватимуть у регіонах до 15 липня включно.

Нагадаємо, що на Житомирщині планується відкриття 19 бюро, мета яких – посилення правової спроможності територіальних громад.

Працівники бюро займатимуться наданням безоплатної первинної правової допомоги (юридичні консультації), забезпечення доступом до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян), та власне її наданням (здійснення представництва інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів), консультуванням громадян та допомога в отриманні електронних сервісів Міністерства юстиції.

 

Прочитано 600 раз

Последнее изменение Среда, 06/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework