×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині зберігається близько 38 т небезпечних хімічних речовин

Одним із вкрай важливих завдань, покладених на Державну службу України з надзвичайних ситуацій, є захист населення і території від згубної дії хімічно небезпечних речовин.

Їх небезпека полягає у тому, що, на відміну від вогню чи диму, наявність таких речовин нерідко буває просто невидимою. Тож, маючи справу з ними, слід бути у десятки разів пильнішими.

Як повідомляють в У ДСНС у Житомирській області, на території Житомирської області розташовано 22 подібні об'єкти, загалом на них зберігається близько 38 т небезпечних хімічних речовин.

Для зменшення ризиків, пов’язаних із виникненням різного роду надзвичайних ситуацій та подій на хімічно небезпечних об’єктах, 26 березня на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області відбувся семінар із керівниками таких об’єктів на тему: «Організація та планування заходів щодо захисту населення та персоналу у випадку виникнення надзвичайної ситуації (аварії) на хімічному небезпечному об’єкті».

На початку заходу керівникам об’єктів області було ще раз доведено, як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи подій, пов’язаних із викидом небезпечних хімічних речовин. Окремо, фахівці Управління ДСНС Житомирщини спільно із спеціалістами проектних організацій наголосили на необхідності дотримання норм і правил, а також особливостях влаштування, обслуговування та технічної експлуатації систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Також під час заходу було розглянуто одне із найважливіших питань семінару – стан забезпечення персоналу хімічно небезпечних об’єктів засобами індивідуального захисту та шляхи забезпечення ними. На сьогоднішній день відсоток забезпечення працівників хімічно небезпечних об’єктів області засобами індивідуального захисту органів дихання складає 94%. На кінець минулого 2014 року цей показник становив 88%.

Представники державної екологічної інспекції в області порушували питання дотримання норм і правил у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У ході проведення даного семінару учасники мали нагоду поспілкуватися із доповідачами та отримати відповіді на питання, пов'язані із безпосередньою діяльністю їх об'єктів промисловості.

n 3003153657

n 3003153657

n 3003153657

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework