×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За рік на Сході країни від мін загинуло 42 дитини та щонайменше 109 поранено

Міністерство охорони здоров’я України разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запроваджує систему моніторингу смертельних випадків та поранень серед дітей через міни та вибухові предмети на сході України.

 

n 0204153729

Ця інформація буде використовуватись для розробки освітніх заходів направлених на зниження ризику травм серед дітей у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляє прес-центр ДОЗ, міни, що не розірвались та вибухові предмети забирають все більше життів внаслідок конфлікту на сході України. Починаючи з березня 2014 року, принаймні 109 дітей отримали важкі поранення і 42 вбиті внаслідок зіткнення з мінами та вибуховими предметами, які залишились після бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

n 0204153729

«Ми співчуваємо батькам, діти яких загинули та отримали важкі поранення через міни та вибухові предмети у східних областях України. Нестача інформації щодо небезпеки мін та вибухових предметів ставить під ризик життя дітей та сімей вимушених переселенців, які повертаються в місцеві громади на неочищені від мін території», - зазначає Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, станом на кінець березня 2015 року було вилучено 33 717 вибухонебезпечних предметів в Донецькій та Луганській областях. Лише за одну добу вилучається в середньому від 21 до 36 боєприпасів.

n 0204153729

У вересні минулого року ЮНІСЕФ разом із партнерами, презентували перший етап інформаційної кампанії про небезпеку мін та вибухових предметів, у ході якої 200 000 дітей отримали освітньо-інформаційні матеріали: було надруковано та розповсюджено 600 000 інформаційних листівок для дітей і дорослих, 20 000 плакатів отримали школи. Міністерство освіти і науки також підготувало та видало Методичні рекомендації для вчителів щодо особливостей спілкування з дітьми про ризики і небезпеки вибухових пристроїв.

«Допитливість дітей не знає меж. Найнадійніша зброя у боротьбі із зростаючою кількістю нещасних випадків від мін – це поінформованість. Ми хочемо, щоб кожна дитина, яка проживає в Україні, знала, як треба поводитись з вибухонебезпечними пристроями та оминала небезпечні місця на територіях, що постраждали під час конфлікту» - зазначає голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

n 0204153729

Напередодні 4 квітня, Міжнародного дня мінної безпеки, ЮНІСЕФ та партнери розпочали другий етап освітніх заходів з мінної безпеки на територіях, що постраждали від конфлікту, щоб забезпечити 500 000 дітей та їх сімей важливою інформацією про ризики, пов'язані з мінами та вибухівкою. У рамках кампанії, ЮНІСЕФ разом з Данською групою з розмінування (Danish Demining Group) проведе дослідження, тренінги для 100 вчителів та шкільних психологів з підвищення рівня мінної безпеки та розповсюдить інформацію за допомогою ЗМІ, он-лайн платформ та соціальних мереж.

Довідково:

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Житомирській області 31 березня одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло до рятувальників Новоград-Волинського району. Перший дзвінок на пункт зв’язку 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський зафіксовано із села Гульськ.

Юнак, який сповістив надзвичайників про знахідку, розповів, що катався селом на мотоциклі. За кілька метрів від альтанки, розташованої в лісі, він помітив яму та розкидану навколо неї землю. З цікавості юнак під’їхав туди і побачив на поверхні землі викопаний підозрілий предмет.

Рятувальники, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів минулої війни.

Інший виклик надійшов із с. Пилиповичі. Там місцевий житель захоплюється збиранням різноманітних монет. Виконуючи пошукові роботи, неподалік від кладовища він відкопав невідомий предмет. Чоловік припустив, що ця знахідка із арсеналу військових боєприпасів. Однак селянин повів себе неприпустимо. Він забрав знахідку і приніс до себе додому. Лише потім повідомив про це фахівців ДСНС. Останні, оглянувши предмет встановили, що це ніщо інше, як артилерійський снаряд калібру 76 мм часів минулої війни.

Крім того, минулої доби піротехніки знищили 2 артснаряди, виявлені у с.Головенка та Корчак Житомирського району.

Рятувальники Житомирщини звертаються до населення: не приносьте боєприпаси додому та не переносьте їх з місця знахідки.

Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось схоже – негайно телефонуйте за номером «101». У жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework