×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр

Співробітники Управління Служби безпеки України в Житомирській області викрили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

 Троє зловмисників надавали конвертаційні послуги підприємствам різних форм власності у Києві, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях, використовуючи для цього «транзитні» комерційні структури. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УСБ України в Житомирській області.  

Організатори конвертаційного центру «накручували» вартість товару та штучно формували ПДВ для його безпідставного бюджетного відшкодування. Комісія за їхні послуги становила 7-9 відсотків залежно від заявленої суми. Все це здійснювалося під виглядом надання неіснуючої продукції чи послуг через підприємства «фантоми». Так у 2014 році зловмисники перевели до тіньового сектора економіки приблизно 30 мільйонів гривень.

 Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників. Вони мали доставити замовнику чергову суму готівки на суму 120 тис. грн. А в одного зі спільників вилучено фіктивні фінансові документи для незаконного перерахування 1,36 млн. грн. бюджетних коштів на рахунки підконтрольної зловмисникам фірми.

 Правоохоронці провели більше двох десятків обшуків в офісних приміщеннях, вилучили документацію, що підтверджує фінансово-господарські зв’язки підприємств-замовників конвертпослуг з підконтрольними фіктивними фірмами, комп’ютерну техніку, на якій вона виготовлялася та печатки.

 Управлінням СБУ в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На разі триває досудове розслідування.

n 0604153784

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework