Просто — велика родина

Ягодинська загальноосвітня школа І­ІІІ ст. — найстаріша в Романівському районі.

Початок вона бере від церковно­приходської, заснованої в 1888 році. Минали літа, побудоване у 1980-­ті роки нове двоповерхове приміщення школи було розраховане на півтори сотні дітей. Ягодинка та ближні до неї села повнилися тоді дитячим сміхом, пише Житомирщина

Проте сьогодні тут навчаються лише 27 школярів. 3­-го, 5­-го й 9­-го класів узагалі немає. У 1­-ий клас ходять двоє дітей, в 11-­ий — п’ятеро.

— Усім їм, — говорить директор школи Ірина Дмитрівна Кухар, — ми зобов’язані дати належні знання згідно з навчальними програмами. Навіть у такій маленькій школі й у такому невеличкому колективі наші вихованці проявляють свої здібності й таланти. Нещодавно одинадцятикласниця Вероніка Вербицька посіла третє місце в районній олімпіаді з української мови.

Звичайно, погоджується директор школи, у великих школах є більші можливості для навчання й розвитку дітей. Проте й маленька — у своїй турботі про них не пасе задніх. Шкільна їдальня забезпечує безкоштовним харчуванням учнів початкових класів і пільгових категорій. У школі є велика теплиця, де вирощують помідори, огірки, розсаду. На зиму запасаються квашеними овочами. Заготовляють навіть яблучний сік зі щедрого урожаю сільського саду. Все — як у великій дружній родині.

Всі новини Житомира

Прочитано 935 раз

Последнее изменение Вторник, 21/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework