×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині затримали шахрая, який за 50 доларів обіцяв роботу за кордоном

Встановлено, що чоловік ошукав майже десяток житомирян, пообіцявши їм високооплачувану роботу у Норвегії. Ще двоє киян позичили ошуканцеві гроші «для розвитку бізнесу», однак за кілька років не дочекалися ні повернення боргу, ні обіцяних дивідендів.

Нині частину кримінальних діянь чоловіка розглядає суд, інші – у процесі досудового розслідування.

Оперативники карного розшуку Житомирського міськвідділу міліції встановили та затримали 51-річного чоловіка, який обдурив близько десяти громадян. Під час розслідування встановлено, що він обіцяв своїм знайомим швидке оформлення документів та гарантоване працевлаштування у норвезькому лісництві. За свої послуги «добродій» брав по 50 доларів США, - повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Потерпілі розповіли, що чекали на бажану роботу по кілька місяців. Упевнившись, що знайомий не збирається виконувати обіцяне, звернулися до міліції.

- Кримінальне провадження за 8 фактами шахрайств вже направлено до суду. Під час досудового розслідування зібрано докази про те, що підозрюваний навіть не збирався виконувати свої обіцянки, а отримані гроші просто тратив на власні потреби, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока.

Окрім того, правоохоронці встановили, що у 2012 році підозрюваний взяв «для розвитку бізнесу» близько 70 тисяч гривень  у двох киян. Чоловік обіцяв своїм кредиторам швидке повернення боргу й гарні відсотки. Втім, ніякого бізнесу він не започаткував, а просто користувався довіреними коштами.

За цими фактами розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

n 1504153922

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework