×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині лісівників вчили гасити пожежі

29 квітня в Олевському держлісгоспі в ході проведення тактичних учбових навчань з гасіння лісової пожежі відкрито нову пожежну лісову станцію. Станція обладнана за вимогами сучасності, має всі необхідні засоби та техніку для приборкання вогню в лісі.

Окрім того, там створено найкращі умови для відпочинку бійців пожежної ланки після виконання завдань.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

2 пожежні автомашини та машина швидкого реагування з мотопомпою і ємкістю води на 700 літрів постійно готові до виїзду на ліквідацію пожежі.

 На території станції через монітор ведеться цілодобове спостереження за всіма 8 лісництвами, де встановлені камери відеоспостереження, кожна з яких охоплює територію в радіусі 30 кілометрів. Інформація про будь-яке найменше загоряння лісового масиву подається на монітор, і черговий миттєво повідомляє про це бригаді швидкого реагування з 10 бійців, яка чергує на станції цілодобово.

 На будівництво і облаштування нової станції було використано 700 тис. грн.

«Пожена ситуація на території нашої області нині досить напружена, - загострив увагу присутніх перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. – Тому сьогоднішні навчання, які проводяться щорічно в наших лісгоспах, мають стати серйозним іспитом, який виявить наші слабкі сторони, котрі надалі мають бути підсилені. Ми маємо бути максимально мобілізовані, готові діяти професійно та оперативно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації.»

 В ході навчань вогнеборці продемонстрували, як протидіяти лісовій пожежі на прикладі імітованого загоряння. За допомогою спеціальних засобів, які мають у своєму розпорядженні лісівники та рятувальники, впродовж 20 хвилин загоряння було ліквідовано.

лісівники Житомирщина

лісівники Житомирщина

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework