×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

9 травня у Житомирі виставлять макову інсталяцію із 2 тисяч великих маків

8 і 9 травня у Житомирі відзначатимуть День пам'яті та примирення і 70-у річницю перемоги над нацизмом в Європі.

Парад у місті не проводитимуть, але від урочистих заходів відмовлятися не будуть. Основні заходи відбудуться 9 травня біля монументу Слави, куди ветеранів підвезуть автобусами. Заходи пройдуть із використанням державної символіки та пам’ятного знаку «Мак пам’яті». Під час проведення урочистостей будуть посилені заходи безпеки.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, 5-8 травня в навчальних закладах області проведуть уроки пам’яті із залученням учасників АТО та ветеранів війни.

В ці дні керівники області та районів відвідають родини ветеранів та загиблих учасників АТО.

Учні шкіл також відвідають учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників антитерористичної операції, у тому числі тих, хто перебуває на лікуванні.

8 травня – День пам’яті та примирення

8.15-11.00 – загальнообласний урок пам’яті в школах

10.00 - покладання квітів до пам’ятних дошок, меморіалів, на військові кладовища  за участю представників влади у районах і містах області молебень за мир в Україні та захисників вітчизни, панахида за жертвами Другої світової війни.

9 травня – 70-а річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Проведення у районах, населених пунктах заходів з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі з використанням державної символіки та пам’ятного знаку «Мак пам’яті», покладанням квітів, урочистостей.

11.00 - урочистості біля Монументу Слави у Житомирі.

На зелених алеях буде виставлено макову інсталяцію із 2 тисяч великих маків. Військовослужбовці вздовж алей стануть у «коридор пошани». Після виступів ветерани, учасники АТО, керівництво, духовенство, гості та громадськість викладуть квітами велику квітку пам’яті – мак, який буде оформлений навколо вічного вогню.

Під час урочистостей звучатиме військовий духовий оркестр, гімн України, класична музика та постріли військового салюту.

11.00 - відкриття документальної виставки архівних документів, присвяченої 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, у Державному архіві Житомирської області.

9 травня у Житомирі

Последнее изменение Среда, 06/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework