×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі школярі на 45 хвилин стали справжніми рятувальниками

14 травня до Житомирської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 завітали рятувальники. Цього дня співробітники ДСНС провели на території навчального закладу громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Близько сотні школярів стали учасниками різноманітних конкурсів та вікторин підготовлених організаторами заходу. До участі в акції були залучені учні 5-7 класів. Також на допомогу рятувальникам прийшли волонтери та громадські організації.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Акція проходила на чотирьох окремих майданчиках школи. З початку діти на швидкість одягали бойове спорядження вогнеборців, потім ознайомлювалися з пожежно-рятувальним обладнанням, де самотужки змогли потримати в руках предмети, за допомогою яких надзвичайники рятують життя. На третьому майданчику дітвора вчилася надавати першу медичну допомогу. Четвертий майданчик став місцем інтелектуальної битви, де учні змагались у знаннях правил безпеки життєдіяльності.

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку, адже усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше всіх присутніх вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, а також гідравлічні ножиці, котрими швидко розрізають металеві конструкції. Вони застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки. Також цікаво було спостерігати як рятувальники підіймали бажаючих малюків на пневмоподушці. Вона здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Найактивніших учасників нагородили пам’ятними подарунками зі символікою ДСНС. Кожен бажаючий міг сфотографуватися на пам'ять із представниками героїчної професії, посидіти за кермом справжнього пожежного автомобіля, а та задати різноманітні питання людям, які рятують життя. 

акція Запобігти Врятувати Допомогти

акція Запобігти Врятувати Допомогти

акція Запобігти Врятувати Допомогти

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework