×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі планують впровадити електронний квиток, для цього у бюджеті зареєстрували 9 млн. грн.

Депутати міської ради підтримали рішення щодо впровадження електронного квитка у міському транспорті. Для цього у бюджеті зарезервували  9 млн.грн. 

Для Житомира це великий крок вперед, переконаний перший заступник міського голови. Сергій Сухомлин виступаючи перед депутатами зазначив, для Житомирського ТТУ впровадження електронного квитка означає збільшення виручки та на скороченні витрат бюджету підприємства, щорічну економію 8 млн.грн. Такий проект розглядається у Вінниці, Львові, уже впроваджений в одному з ДЕПО Києва та демонструє позитивний результат у вигляді збільшення виручки на 20-25%, передає «Перший Житомирський».

«Самий основний момент на якому необхідно закцентувати увагу – це монетизація пільг в липні, про що говорить КМУ. Виникне така ситуація коли люди, які мають право користуватися цією пільгою, вони отримають на свій рахунок коштів на 3-5 поїздок максимум. Для того, щоб підтримати цих людей ми повинні завдяки впровадженню електронного квитка випустити карточки, безкоштовно, для кожного житомирянина пенсіонера. Тому, без цієї системи впровадити проект неможливо».

При впровадженні електронного квитка, у міському транспорті для зручності житомирян буде можливість розрахуватись одним із наступних способів: одноразовим квитком, проїзним білетом на певний термін чи кредиткою, для 80 тисяч пільговиків Житомира картки з оплатою за проїзд будуть випущені безкоштовно. Та це ще не всі переваги впровадження електронного квитка, зазначає Сергій Сухомлин.

«В умовах конкурсу ми прописуємо введення аналогічної системи і на приватних маршрутках. В подальшому це нам дозолить порахувати реальний пасажиропотік, а по-друге у майбутньому це нам дозволить зробити єдиний проїзний квиток для комунального транспорту та для приватного. Це та система, яка працює в Європі».

На сьогодні вже є пропозиція впровадити проект електронного квитка у Житомирі за рахунок інвестиційної компанії. Якщо вона пройде за конкурсом, то 9 млн. зарезервованих коштів не знадобляться і будуть використані для інших пріоритетних напрямків життєдіяльності міста.

електронний квиток Житомир

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework