×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі вшанували пам'ять про нескорених

17 травня, в День вшанування жертв політичних репресій, у  Житомирі відбувся мітинг-реквієм.

Біля пам’ятного знаку жертвам політичних репресій 1937-1938 років вшановували пам'ять усіх, хто став жертвою режиму. Терор знищував іншомислення, свободу слова, віру в своє майбутнє. Попри величезні втрати, наш народ вистояв і зумів отримати незалежність.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

І тепер  ми знову змушені боротися за свободу і територіальну цілісність нашої держави. Немає сумнівів, що наш ворог приречений на поразку. Ми захистимо себе, свій європейський вибір, право гідно жити. Це право Україна вже відвоювала на Майдані під час Революції Гідності. Ми вже обрали свій шлях і будемо жити у вільній, демократичній Україні.

Олександр Бочковський, заступник міського голови, у своєму виступі зазначив, що тут покояться тіла близько  20 тисяч загиблих багатьох національностей. Громадський діяч Віктор Борковський розповів, що третину репресованих розстріляли в період з серпня 1938 року по вересень 1939 року саме в Житомирі.

Біля пам’ятного хреста священики Української Православної Церкви Київського патріархату та Римсько-Католицької Церкви спільно з громадськістю відслужили поминальну панахиду. Звертаючись до присутніх, отці наголосили, що ми не маємо жодного права забувати наших справжніх героїв, які полягли за Українську державу.

Представники влади,  національних меншин, громадські діячі та житомиряни поклали квіти до пам’ятного хреста.

День вшанування жертв політичних репресій

День вшанування жертв політичних репресій

День вшанування жертв політичних репресій

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework