×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Бюджетна комісія облради вивчала питання піщаних кар’єрів

У вівторок 19 травня відбулося виїзне засідання членів постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради на три піщані кар’єри

у с. Глибочок Житомирської області Коростишівського району.

піщані кар’єриДепутати оглядали ділянки, спілкувалися з представниками та громадою.

У п’ятницю, 22 травня, члени бюджетної комісії розглядатимуть питання з вилучення двох з оглянутих земельних ділянок – 39,4 та 42,3 га – за зверненням ТОВ «СІЛІ-Кор» та ТОВ «Кварц – 2007».

Оскільки третій кар’єр знаходиться поряд і викликає чималий резонанс у суспільстві, депутати оглянули і його. Ідеться про так званий «Буймер» в с. Глибочок – на місці колишнього піщаного кар’єру утворився водойм, який полюбився шанувальникам відпочинку на природі. Проте ТОВ «ЕКО-НЕСТ Плюс» вже рік намагається оформити документи на розробку даного родовища піску.

Кар’єри оглядалися у присутності сільського голови Харитонівської сільської ради Зінаїди Зубленко (усі кар’єри знаходяться на території саме цієї сільської ради), представників підприємств, які хочуть розробляти родовища, журналістів та громадськості.

Найбільше суперечок викликав «Буймер» – думка громади у цьому питанні розділилася. Хтось відстоює робочі місця та приток коштів до сільської ради і вважає, що треба дозволити підприємству працювати. Інші – за збереження рекреаційної зони. На їхню думку, розробка даного родовища призведе до знищення зони відпочинку і забруднення довкілля.

«Ми виїхали подивитися на кар’єри, вивчити ці питання. Нас цікавить екологія та лісовтрати – як вони будуть компенсовуватися, чи не відбувається тут  незаконна вирубка лісів з порушенням процедури відшкодування лісовтрат… З «Буймером» ситуація непроста, це питання має вивчати спеціально створена комісія. Потрібно врахувати всі сторони, а також думку місцевої громади», – зазначив голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Дмитро Кропачов.

За його словами, питання з іншими двома родовищами більш-менш зрозумілі й вони будуть розглядатися на засіданні бюджетної комісії 22 травня.

піщані кар’єри

піщані кар’єри

піщані кар’єри

піщані кар’єри

піщані кар’єри

піщані кар’єри

Последнее изменение Среда, 20/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework