×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Науковці ЖДУ ім. І. Франка та Варшавського університету провели онлайн-семінар з корпусної лінгвістики

Днями  в ННІ філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка проходив семінар-практикум з корпусної лінгвістики в режимі online.

n 2605154506Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Організаторами інтернет-мосту стала кафедра слов’янських та германських мов і викладач відділу Artes Liberales Варшавського університету, доктор Наталія Коциба.

На семінарі студенти та викладачі ЖДУ мали змогу практично ознайомитися з різними мовними корпусами, які становлять невід’ємну частину сучасної лінгвістичної науки та є зручним засобом для досліджень, що передбачають опрацювання великих за обсягом текстових матеріалів. Такі корпуси створені в багатьох європейських країнах і словниковий запас слів деяких з них сягає 30 млн.

Більше того, вже з нового навчального року студенти інституту філології та журналістики ЖДУ ім. І.Франка зможуть долучитися до опрацювання паралельних корпусів текстів. Це з одного боку становитиме реальну наукову співпрацю з Варшавським університетом, а з іншого дозволить молодим філологам застосувати свої мовознавчі знання на практиці – створенні корпусів, якими користуватиметься увесь світ!

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework