×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині понад 2000 почесних донорів та 4 заслужених донорів України

Обласний центр крові спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України звертаються до молоді,

n 0306154609коли весь світ відзначає День донора крові.

Співробітники Центру, працівники організації Червоного Хреста та волонтери  сподіваються на те, що нове покоління донорів крові, маючи приклад старших, гордо нестиме святу місію – дарувати свою кров для порятунку людського життя.

Мета щорічної події - можливість відзначити і висловити вдячність тим людям, які добровільно дарують свою кров і цим сприяють збереженню життя та здоров’я хворим і постраждалим, а також залучення більшої кількості людей до регулярного донорства крові і в першу чергу молоді.

Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародною організацією донорів  крові, Міжнародною спілкою переливання крові, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров‘я 14 червня проголошено Всесвітнім днем донора крові.

У 1995 році засноване звання - „Почесний донор України", а у 2001 році - „Заслужений донор України. В Україні нараховується більше 100 тисяч осіб, що здобули звання „Почесний донор України" і понад 60 мають почесне звання „Заслужений донор України". Це люди, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Одному із донорів присвоєно високе звання "Герой України".

В Житомирській області почесне звання „Почесний донор СРСР” та звання „Почесний донор України ” мають понад 2000 осіб, 1 – орден «Княгині Ольги»  ІІІ-го ступеню,  удостоєні звання «Заслужений донор України» - 4 людини.

      По області за 2014 р. здійснено 13324 донації крові та її компонентів, в закладах 

 охорони здоров’я проведено 15797 гемотрансфузій компонентів та препаратів крові:

Реанімаційні відділення: еритроцити -3042 дози; плазма – 4181 доза

Хірургічні відділення: еритроцити -1678 доз; плазма – 1962 дози

Терапевтичні відділення: еритроцити -2112 доз; плазма – 1159 дози

Гінекологічні та пологові відділення: еритроцити -446 доз; плазма – 517 доз

251дозу компонентів крові отримали діти: еритроцити -112 доз; плазма – 139 дози

     Достатні і безпечні запаси крові можна забезпечити на основі регулярного, добровільного і безоплатного донорства. Регулярні, добровільні і безоплатні донори крові є також самою безпечною групою донорів, так як серед них визначається сама низька розповсюдженість інфекцій, що передаються через кров.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework