×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Що робити, коли вкусила змія?

Щорічно від укусів змій страждає більше двох мільйонів людей. Саме тому необхідно знати, що робити, якщо вкусила змія,

l 04061506а також, що не варто робити в таких випадках.

Зміїний отрута ділиться на дві основні групи отруйних речовин. Перший різновид речовин включає в себе паралітичні речовини – така отрута, потрапляючи в організм людини, може паралізувати його дихальні органи і вкушений швидко гине. Друга група отрути становить небезпеку для клітин крові, які починають швидко руйнуватися в організмі, навіть ті, що відповідальні за згортання крові.

Що робити, коли вкусила змія?

При укусі неотруйної змії перша допомога потерпілому зводиться до мінімуму та включає в себе:

  • обробку рани перекисом водню, зеленкою або йодом;
  • якщо дезінфікуючі засоби під рукою відсутні, достатньо буде просто промити рану чистою водою та прикласти подорожник.

Після укусів неотруйних змій, на тілі людини залишаються легкі подряпини, при укусі отруйної змії на тілі постраждалого залишаються проколи, через які змія вводила свою отруту.

При укусі отруйної змії необхідно зберігати спокій, адже від нього залежить точність виконання необхідних дій:

  • необхідно ретельно оглянути місце укусу. Якщо змія вжалила через одяг, від нього необхідно позбутися, бо тканина може містити певну кількість отрути. Також частина отрути може зберегтися на шкірі, поруч з місцем укусу. В такому випадку її необхідно акуратно видалити серветкою і уважно простежити, щоб він не потрапив на рану.
  • потрібно акуратно обхопити рану і злегка натиснути на неї таким чином, щоб отрута вийшла з рани назовні. Після натискання можна спробувати відсмоктати отруту ротом. Якщо ця маніпуляція виходить, то той, хто надає допомогу, може відчути на деякий час оніміння язика, яке з часом проходить. Однак якщо у людини є в роті рани або кровоточать ясна, то таку маніпуляцію здійснювати ні в якому разі не можна!
  • постраждалий після укусу повинен знаходитися в нерухомому положенні, зміїна отрута поширюється по організму через лімфатичні вузли. Якщо змія вкусила в ногу, то хвора нога прив'язується бинтом до здорової.
  • при укусі змії в руку, її потрібно зігнути в лікті і перев'язати, щоб вона залишалася в такому стані;
  • при будь-якому укусі необхідно зняти з потерпілого всі каблучки та браслети.

Постраждалим забороняється: самостійно пересуватися та сидіти. Їх може мучити нудота, блювота, головні болі й запаморочення. Категорично заборонено при укусі змії накладати джгути й вживати алкоголь! Важливим моментом при укусі змії – є рясне пиття простої води, яке допоможе звести до мінімуму інтоксикацію.

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework