×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Валерій Рудик повернувся з відрядження в зону АТО. ФОТО

Керівник УМВС Житомирщини, який нещодавно повернувся із тижневого відрядження на схід, поділився враженнями про поїздку.

n 1006154717Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Визначальною метою перебування в АТО це - перевірка організації несення служби правоохоронцями області на блокпостах Луганщини та Донеччини. Також Валерій Рудик очолив участь житомирських міліціонерів у масштабних антитерористичних навчаннях, разом з колегами вшанував пам'ять загиблих бійців 30-ї механізованої бригади та відвідав підшефний навчальний заклад.

На початку червня на Луганщині відбулася чергова, уже чотирнадцята,ротація зведеного загону правоохоронців Житомирщини. Її провів очільник УМВС Валерій Рудик, який виїхав у зону проведення антитерористичної операції разом з представниками окремих галузевих служб міліції.

- Для мене, як керівника, важливо знати, як житомирські міліціонери несуть службу у зоні АТО, в яких умовах, і особисто пересвідчитись, яка допомога необхідна і їм, і місцевим мешканцям, - розповів начальник УМВС Валерій Рудик. – Також звертав увагу на те, як сприймають наших міліціонерів на сході.

«Щиро вдячні за професіоналізм, самовідданість, наполегливість та зразкове виконання службових обов’язків» - лист-подяка житомирським правоохоронцям

Упродовж травня цілодобові чергування на блокпостах Сєвєродонецького та Лисичанського районів Луганщини несли житомирські міліціонери під керівництвом командира батальйону патрульної служби УМВС Анатолія Монзолевського. Символічну вахту забезпечення правопорядку у червні прийняли новоприбулі колеги на чолі з начальником Малинського МВ УМВС Михайлом Старовойтом.

Обоє під час безпосередньої зустрічі за місцем дислокації доповіли керівникові обласного відомства Валерію Рудику відповідно про виконані службові завдання та готовність приступити до несення служби. Серед визначених обов’язків – охорона мостів та шляхів сполучення, захист адмінбудівель органів виконавчої влади.

n 1006154717 1

Відтак керівник обласної міліції уже наступної доби побував на кожному з блокпостів, де несуть службу житомиряни, детально вивчив організацію їх роботи та звернув увагу на окремі важливі аспекти.

Потому зустрівся з керівником Луганської ОДА Геннадієм Москалем та начальником Луганського ГУМВС Анатолієм Науменком. Було обговорено питання дообладнання окремих укріплень додатковими засобами захисту, покращання освітлення, також проведення необхідних будівельних робіт для збільшення секторів огляду місцевості.

Геннадій Москаль та Анатолій Науменко високо оцінили роботу відряджених у їх регіон житомирських міліціонерів і відзначили, що наші правоохоронці зарекомендували себе як відповідальні і принципові працівники,професіонали і патріоти своєї країни, завжди готові до виконання завдань будь-якої складності.

n 1006154717 1

«Луганські новації у проведенні спеціальних навчань допоможуть здобути необхідний досвід у протистоянні терористичній загрозі на мирних територіях».

Керівник ГУМВС Луганщини запросив колег-полісян до участі в масштабних антитерористичних навчаннях, які проводяться для міліційних спецпризначенців фахівцями мобільного центру «Патріот» з Грузії та Ізраїлю. Більшість інструкторів – військовослужбовці, які відстоювали мир у своїх країнах під час воєнних конфліктів.

Під час таких навчань українські міліціонери відпрацьовують снайперські навички, оволодівають тактикою ведення бойових дій в сучасних умовах – на пересіченій місцевості і в місті. У день візиту гостей з Житомирщини правоохоронці під егідою іноземних інструкторів відточували майстерність у звільненні будівель від терористів із застосуванням важкої техніки та озброєння.

n 1006154717 1

– Луганські новації, побачені нами на спеціальних навчаннях, допоможуть здобути необхідний досвід у протистоянні терористичній загрозі на мирних територіях, - переконаний Валерій Рудик. – У перший же день після повернення на Житомирщину ми розпочали підготовку до проведення подібних тренувань у нас із залученням спецбатальйону територіальної оборони. Я вважаю, що вдосконалення тактичної і бойової підготовки необхідне для всіх правоохоронців, а особливо тих, які беруть участь в антитерористичній операції.

Під час перебування на Луганщині очільник міліції Житомирщини Валерій Рудик разом з колегами побував і на особливому місці для полісян – біля пам’ятної стели загиблим воїнам на околиці м. Рубіжного.

22 травня 2014 року саме на цьому місці, дорогою до Лисичанська, потрапила у засідку бойовиків колона техніки військовослужбовців 30-ї механізованої бригади, що дислокується у м. Новограді-Волинському на Житомирщині. Пам’ятний знак невдовзі після цих подій тут встановили земляки загиблих бійців. Відтоді мало не щодня до стели приходять люди – воїни, правоохоронці, пересічні подорожні і місцеві жителі – віддати дань пам’яті і поваги до героїв.

n 1006154717 1

– Вшанувати бійців, вклонитися перед подвигом усіх, хто мужньо відстоював територіальну цілісність України і віддав життя за спокій у своїй державі, – це справа честі для кожного з нас, - зазначив Валерій Степанович.

Житомирські правоохоронці поклали до стели свіжі квіти та вінки і, схиливши голови, вшанували пам'ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.

Під час робочої поїздки у зону проведення АТО очільник УМВС Житомирщини також побував у Донецькій області, де з’ясував практичні питання організації несення служби житомирськими ДАІшниками, які 7 червня приступили до виконання службових обов’язків у м. Маріуполі. Нині інспектори супроводжують спецвантажі, забезпечують безпеку дорожнього руху та фільтраційний режим на блокпостах щодо підозрілих транспортних засобів та осіб.

На Донеччині Валерій Рудик відвідав і Дем’янівську загальноосвітню школу, з учнями якої полісян уже більше року пов’язують дружні стосунки. Школярі підтримували правоохоронців своїми патріотичними малюнками та листами фактично з перших днів їх перебування у зоні АТО. Керівник міліції Житомирщини передав дітям спортивний інвентар та солодощі.

n 1006154717 1

n 1006154717 1

n 1006154717 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework