×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Нові факти про смертельний вірус MERS

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на кінець травня 2015 року в світі зафіксовано понад 1 тис. випадків зараження

l 18061543смертельним вірусом MERS, у результаті чого 431 людина померла.

Коронавірус MERS не має особливо виражених симптомів на ранніх стадіях захворювання. Найбільшому ризику піддаються люди з хронічною хворобою легенів, діабетом і з нирковою недостатністю, а також ті, у кого ослаблений імунітет. Вірус характеризується високою смертністю, оскільки його походження, а також механізм передачі ще не вивчені. Вакцини від вірусу не існує.

У Південній Кореї кількість хворих вже 150, жертвами недуги стало близько 20 осіб.

В Європі зафіксовано перший випадок загибелі від вірусу MERS: помер 65-річний житель Північного Рейну-Вестфалії. У пацієнта відмовили внутрішні органи. У лютому він здійснив туристичну поїздку в Об'єднані Арабські Емірати, де, ймовірно, і був інфікований смертоносним вірусом. Причини захворювання залишаються незрозумілими. Допускається версія, що він був заражений під час поїздки на ринок, імовірно, від тварин, яких вважають носіями вірусу.

В Росії теж виявили жінку з підозрою на MERS. Жінка спілкувалась із зараженим у Сеулі. Наразі мешканка Примор'я залишається вдома на карантині.

Нещодавно стало відомо, що у Таїланді також зафіксовано перший випадок зараження небезпечним вірусом. Подробиці поки не повідомляються.

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у Республіці Корея, спричиненим поширенням коронавірусу MERS, МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок без нагальної потреби до цієї країни

У випадку потрапляння у надзвичайну ситуацію, громадянам України слід невідкладно звертатися на цілодобову гарячу лінію Посольства України в Республіці Корея за номером телефону: +(66) 892003900, або телефонувати на гарячу лінію МЗС України: (044) 238 16 57.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework