×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

З початку року на Житомирщині сталося 1709 пожеж, внаслідок яких загинуло 60 осіб

Усього за перше півріччя поточного року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 2870 повідомлень

n 2206154869про виникнення подій різного характеру на території області.

Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 291 особи, - про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Левова частка повідомлень надходить про пожежі, яких вже зафіксовано 1709. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж більше на 68 % (1020). В області на початку року вже зафіксовано надзвичайну ситуацію спричинену пожежею. Вона сталася у лютому в селі Кирдани Овруцького району. Там загинуло одразу троє осіб. Ними виявилася господиня палаючого помешкання та її двоє дорослих синів. Фахівці встановили, що причиною займання стало коротке замикання в електромережі.

Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. В дим та попіл перетворюються цінності на мільярди гривень.

Якщо виникла пожежа – рахунок часу йде на секунди. Найголовніше – не панікуйте та остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Пам’ятайте де знаходяться засоби пожежогасіння та вмійте ними користуватися.

Іноді ми призводимо до пожежі своїми необачними діями. Зокрема, 16 червня вогнеборці гасили пожежу в квартирі житлового будинку, що розташований в місті Малин. По прибуттю чергового караулу рятувальників було встановлено, що осередок займання знаходиться в квартирі на другому поверсі. Двері надзвичайникам відкрив сам власник житла. Він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння і курив у ліжку. Саме це і стало причиною займання.

- У побуті виникає чимало загорянь, які трапляються через легковажне ставлення громадян до власної безпеки, – зауважує заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський. – Не перевантажуйте електромережу, вмикаючи одночасно надто багато електроприладів. Також часто люди вмикають багато приладів в одну розетку: через її перевантаження може статися загоряння.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework