×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Микола Томенко у Житомирі розповів «7 історичних чудес України»

24 червня в Житомирі освітянам області було презентовано гуманітарні проекти

n 2406154920фонду «Рідна країна»:

DVD-диски «Класика української літератури. Живі голоси» та «7 історичних чудес України». Засновник фонду та організатор проектів народний депутат України Микола Томенко розповів житомирянам про створення матеріалів та їх мету.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Проект «Класика української літератури. Живі голоси» – це добірка унікальних аудіо-записів відомих українських літераторів. До аудіо-видання увійшли вибрані поетичні твори у виконанні авторів: Марка Кропивницького, Максима Рильського, Миколи Бажана, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Вінграновського, Василя Стуса та ін. Учні, вчителі та всі, хто цікавиться літературою, можуть почути живий голос того чи іншого класика, зрозуміти манеру прочитання творів їх авторами.

Проект «7 історичних чудес України» є вже третім у рамках всеукраїнська акція «7 чудес України», яка показує українцям і світу історично значиме, архітектурно витончене, красиве та унікальне обличчя держави, в якій ми живемо. «Тут не хотілося згадувати традиційних пояснень сумних сторінок історії нашої країни. Ми, навпаки, прагнули продемонструвати велич української історії не лише у формі гіпотез і казкових легенд, а й по факту», – зазначив Микола Томенко.

До диску увійшли 10 фільмів про переможців та спецномінантів проекту «7 історико-архітектурних чудес України»: «Чернігів Стародавній», «Херсонес Таврійський», «Хортиця», «Києво-Печерська лавра», «Софія Київська», «Кам’яна могила», «Львів», «Острог», «Переяслав», «Стара Умань».

Присутні могли ознайомитися з форматом короткометражних фільмів, переглянувши один із них під  назвою «Києво-Печерська лавра».

До 50 комплектів, які передав Микола Томенко для районних відділів управління освіти, увійшов також диск «Євген Станкович. Live in Kyiv», на якому державний камерний ансамбль «Київські солісти» виконує кращі твори Станковича.

Всі згадані матеріали вчителі літератури, музики, історії, краєзнавства зможуть використовувати на уроках і виховувати у дітей гордість та любов до рідної країни.

n 2406154920 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework