×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У ЖДУ ім. І. Франка 78,5% молоді пишається тим, що є студентами саме цього ВНЗу

Такими є результати моніторингового дослідження,

n 2606154956яке провела Соціологічна лабораторія ЖДУ ім. І. Франка.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.
За шість років існування університетська лабораторія провела низку моніторингових досліджень з питань ставлення студентів, викладачів університету до роботи адміністрації, підрозділів, керівництва вишу. Одне із останніх досліджень у 2014-2015 навчальному році присвятили ставленню студентів до університету та оцінці способу життя молодої людини в ЖДУ імені Івана Франка. Зокрема ставили за мету визначити наскільки молодь задоволена тим, що проводить частину свого життя в університеті, яке ставлення до цього життя, чи не змарновано воно тощо.

«У ході дослідження опитали близько тисячі студентів 2 та 3 курсів усіх інститутів та факультетів університету. Опитувальник містив дев’ять запитань, відповіді на які враховували всі тони настроїв студентів. Тобто "в основному задоволений", "дуже подобається", "мабуть подобається", "мабуть не подобається" тощо. В якості інтерв’юерів працювали студенти університету, яких на початку навчального року відібрали та спеціально підготували. У першому семестрі вони прослухали курс теорії соціології, відвідали семінари і тренінги та провели моніторинг ставлення франківців до керівництва університету. У другому семестрі традиційно провели соціологічне дослідження з приводу ставлення молоді університету до викликів сьогодення», – розповідає керівник лабораторії Володимир Стародубець.

Отримані результати з окремих питань моніторингового дослідження перевершили робочу гіпотезу:

92,3% високо оцінили рівень освіти, який отримують у ЖДУ;

78,5% опитаних пишаються тим, що є студентами ЖДУ ім. І. Франка;

75,4% подобається обрана спеціальність;

72,4% задоволені студентським життям в університеті.

Варто зауважити, що соціологічна лабораторія ЖДУ проводить не лише внутрішні дослідження. Так, протягом 2011-2013 років було виконано близько двадцяти моніторингових досліджень щодо ставлення населення Житомирської області до внутрішньої та зовнішньої політики керівництва держави. Сьогодні ж соціологічна лабораторія ЖДУ співпрацює з соціологічним службами Києва та Товариством соціології з Харкова.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework