×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Вінниці виселяють дельфінів, котрі лікують дітей та бійців АТО

У Вінницькій області дельфінів, які лікували дітей і поранених бійців, виселяють.

n 0607155061У господаря закінчився термін оренди басейну в санаторії. Продовжувати його власники комплексу не хочуть, - повідомляють «События».

Шестирічний Саша з Чернівців на сеанс дельфінотерапії прийшов вдруге.

"Наша дитина завдяки цим дельфінам почав розмовляти. Тут є і педагог, психолог, і масаж є, це цілий комплекс", - говорить Тетяна Дяченко, мешканка Чернівців.

Лікували дельфіни і тих, хто повернувся із зони бойових дій на Донбасі. Після таких процедур - у бійців швидше загоюються рани.

"У мене є поранення через те, що у мене німіє рука повністю, то я думав, може, раптом щось допоможе", - сказав учасник бойових дій.

Але тепер до дельфінів нікого не пускають. Вхід на територію санаторію "Поділля", де їх тримають, перекрила охорона. За розпорядженням директора здравниці.

"Наскільки я знаю, оренда закінчилася Договір оренди Все, а як вже власник дельфінів, може, шахрайством займається, я не знаю. Не скажу. Тобто він набрав замовлень, а договір не продовжили ....", - каже Віктор Токарчук, начальник зміни охорони.

Господар тварин стверджує - директор санаторію договір оренди обіцяв продовжити, але обіцянку не дотримав.

"У нас була усна домовленість до першого квітня, коли я підписував з ним договір ..." - сказав Борис Когут, господар дельфінів.

У приміщенні - замінили замки. Але журналістів всередину пустили. Директор санаторію стверджує - господаря тварин попереджав, що оренду не продовжить. Мовляв, басейн через солоної води продірявився і його потрібно ремонтувати.

Щоб забрати звідси чотирьох афалін, господареві дали два дні. Але вивозити їх нікуди.

"Рішення про термінове вивезення є, але ми можемо втратити ще кількох червонокнижних тварин", - зазначив Ігор Осадчук, заступник начальника управління державної, екологічної інспекції у Вінницькій області.

Борис Когут у листі до уряду просив дозволу залишити тварин у санаторії ще на півроку. А за цей час обіцяє побудувати для них дельфінарій. Відповіді поки немає.

Последнее изменение Понедельник, 06/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework