×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Рятувальники розповіли житомирянам, як відпочивати біля водойм та в лісових масивах

Минулої доби на Житомирщині через необережне поводження на воді потонуло двоє чоловіків.

n 1607155227 2Тож 16 липня фахівці обласного Управління ДСНС знову провели додатковий профілактичний рейд, аби нагадати відпочивальникам правила безпечного купання та перевірити чи дотримуються громадяни вимог пожежної безпеки в лісових масивах. Рятувальники відвідали місця стихійного відпочинку людей вздовж річки Тетерів, завітали в гідропарк та лісові масиви на околиці Житомира, куди і в будні, і на вихідні з’їжджаються відпочивальники та туристи.

Аби привернути увагу населення на проблему нещасних випадків на водоймах, фахівці Служби порятунку звернулися до відпочивальників, використовуючи гучномовний зв'язок. І наголосили, що через недотримання правил купання на водоймах цього року в області потонуло 22 людини, з них 4 дітей. Основні причини трагедій – це спроби переплисти річку чи заплив на великі відстані від берега у стані алкогольного сп’яніння, купання у заборонених для відпочинку місцях та плавання дітей без догляду дорослих. Саме такі приклади порушень, основні правила поведінки під час купання та надання невідкладної допомоги потопаючому містилися у листівках, які рятувальники ДСНС роздавали відпочиваючим.

Зважаючи на те, що на Житомирщині більшість водойм розташована поблизу лісових масивів, рятувальники провели роз’яснювальну роботу і з тими, хто намагався розвести на природі багаття. Пояснюючи, що використання відкритого вогню в лісових масивах у вітряну погоду, викидання у суху траву недопалків сприяє виникненню пожеж і швидкому поширенню вогню на значні відстані.

 «Вогнища довзоляється розводити лише в безвітряну погоду під постійним наглядом, обкопавши місце. Напоготові мають бути засоби пожежегасіння. Збираючись додому, слід ретельно залити вогонь водою або закидати його піском! – розповіли відпочиваючим фахівці Управління. – У випадку пожежі,  необхідно негайно телефонувати за номером «101» та оперативно вжити заходів щодо самостійного гасіння займань за допомогою землі, води чи гілок дерев».

Водночас і рятувальники, і лісівники задля безпечного відпочинку на природі, радять організовувати дозвілля у спеціально облаштованих пунктах відпочинку в лісових масивах та вздовж автошляхів. Це так звані рекреаційні зони, яких по області кілька десятків. Тут відведені місця для вогнищ, напоготові засоби пожежогасіння, є гойдалки і місця для гарного відпочинку дітей.

 Управління ДСНС у Житомирській області

n 1607155227 1

n 1607155227 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework