×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У бою під Семенівкою Денису відірвало частину ноги, у нього влучило дві кулі та він зумів передати товаришу набої

Інформаційний проект «Кіборги-2015» продовжує розповідати історії про наших героїв.

n 2007155257Сьогодні мова піде про Дениса Голодюка, старшого розвідника-оператора 95-ї аеромобільної бригади.

Денис народився у селі Червоне, що в Полонському районі на Хмельниччині, йому всього 23 роки.

8 квітня цього року бригаду, в якій служив Денис, відправили на Схід. З 23 квітня бійці знаходилися у Слов'янську, на горі Карачун, якраз тоді, коли там хазяйнували бандити.

3 червня, отримавши наказ від командування, хлопці висунулися в напрямку Красного Лиману.

Про серйозність операції свідчила сформована величезна колона з військової техніки, на чолі якої було два танки. Одним із завдань було зачистити блок пост неподалік Семенівки. Вночі колона виїхала. О пів на п'яту ранку, проїхавши близько п’ятиста метрів, колона потрапила в засідку. Ворог зосередив по українських солдатах вогонь артилерії, мінометів, обстрілював з гранатометів. Пострілом з РПО Дениса відкинуло на землю, йому відірвало частину ноги, вище ступні. Потім куля влучила в спину, але врятував бронежилет, потім ще одна в плече. Денис до кінця бою терпів страшенний біль, ще й зміг передати товаришу «ріжки» з набоями.

В тому бою, на очах у хлопця, загинув його комбат Тарас Сенюк - справжній солдат, який завжди був поруч із хлопцями, і якому посмертно присвоїли звання Героя України.

Як пізніше повідомили в засобах масової інформації в бою під Семенівкою, що є східним передмістям Слов’янська, загинуло 3 українських солдати, ще 47 дістали поранення… Зі сторони супротивника втрати були більшими в рази.

За особисті мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України Дениса нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework