×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Обережно! Сезон активної передачі малярії

Держсанепідслужба України попереджає:

n 2107155281з червня по вересень сезон активної передачі збудника малярії.

Минулого року саме у цей сезон зафіксовано майже 40 % усіх річних випадків  малярії в країні. Аналіз інформації від регіональних управлінь Державної санітарно-епідеміологічної служби за 2014 рік показав, що рівень захворюваності людей не перевищував середні багаторічні показники. У 2014 році мали місце 50 випадків захворювання на малярію у країні та 3 випадки паразитоносійства малярії у Хмельницькій області.

Усі 50 випадків, які були зареєстровані – завізні. Громадянами України було завезено інфекцію у 33 випадках (66 %), іноземцями – 17 (34 %). Зафіксовано два летальних випадки тропічної малярії. Для порівняння, у 2013 році зареєстровано 78 завізних випадки, із них - 4 летальні.

Призвести до ускладнень перебігу хвороби та спричинити летальні наслідки можуть наступні факти. Перш за все, нехтування проведенням хіміопрофілактики малярії під час перебування в ендемічних країнах. «Як показують результати епідрозслідувань випадків малярії, що зафіксовані у минулому році, один із потерпілих взагалі не отримував хіміопрофілактику перед подорожжю, – зазначає Олександр Заіка, начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань, санітарної охорони середовища Держсанепідслужби України. - У іншому випадку дані про проведення хіміопрофілактики просто відсутні».

Самолікування та бажання лікуватися вдома, а як наслідок – пізнє звернення хворих по медичну допомогу (через 5 діб від початку захворювання), не дає людині шансів перемогти хворобу.  

За даними відомчих статистичних звітів територіальних органів Держсанепідслужби України, санітарно-ентомологічна ситуація в Україні залишаються нестійкою: з 7 видів комарів роду Anopheles, які є переносниками збудника інфекції, у 2014 році в Україні реєструвалися 5.

Детальніше з інформацією про малярію, заходами щодо її профілактики та переліком країн ендемічних з малярії можна ознайомитися на сайті Держсанепідслужби України.

Довідково. Найбільше випадків захворювання на малярію у минулому році було виявлено головними управліннями ДСЕС в м. Київ – 8; Миколаївській області та на водному транспорті – по 5; Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Одеській, Харківській областях – по 4; Сумській області – 3.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework