×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Черговий суд у справі Домбровського, 38: Феміда лишається на стороні обласної ради

15 липня Житомирський обласний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову

n 2407155328Житомирському обласному фонду соціального захисту інвалідів.

Як повідомляє прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова, громадська організація хотіла надалі користуватися комунальним приміщенням загальною площею майже 4 тис. кв. м. на вул. Домбровського, 38, а також здавати його в оренду приватним підприємцям та комерційним організаціям.

Так, у своїй заяві «Про заборону вчинення певних дій» Фонд вимагав зобов’язати обласну раду не перешкоджати йому постійно користуватися та утримувати на балансі приміщення на вул. Домбровського, а комунальне підприємство «Агенція з питань регіонального розвитку» не переукладати договори на оренду приміщення, які уклав з орендарями Фонд.

«Ця позовна заява суперечила чинному законодавству. Єдиним власником комунального приміщення є обласна рада, і тільки вона уповноважена впорядковувати відносити з орендарями. Кошти від оренди комунальної власності мають іти до обласного бюджету – на розвиток територіальних громад та потреби області», – зазначила Ірина Савенко, начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

Тому минулого тижня Житомирський обласний адміністративний суд відмовив у  задоволенні позовних вимог Житомирського обласного фонду соціального захисту інвалідів до Житомирської обласної ради та КП «Агенція з питань регіонального розвитку».

«Дане судове рішення ще раз доводить незаконність використання комунального майна громадською організацією «Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів». Хочу ще раз наголосити: мова не йде про виселення громадської організації з цього приміщення. Вони можуть орендувати його за пільговою ціною 1 грн, щоб здійснювати свою статутну діяльність. Проблема в тому, що організація хоче й надалі здавати комунальне майно комерційним організаціям, а це – незаконно. При цьому вони багато років не сплачувати ні копійки до бюджету і не вкладали коштів у ремонт», – наголосив депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Завдяки зусиллям Дмитра Кропачова і громадськості було багато зроблено, щоб повернути приміщення на вул. Домбровського на баланс Житомирської обласної ради, а також розпочати в ньому ремонтні роботи, які зараз проводяться.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework